in

Er is iets MIS met deze FLITSPAAL! Ik moet keihard lachen alleen om het IDEE AL!

Bij een speelpleintje in Oudenaarde in België staat sinds dit weekend een flitspaal langs de kant van de weg. Niet zo een die foto’s neemt van nummerplaten en die boetes genereert, wel een paal van metaal, die netjes grijs geschilderd is en op het eerste gezicht helemaal echt lijkt. Wie de paal in de grond heeft geplaatst is nog onduidelijk. Het is sowieso geen actie van de overheid.

De bedoeling is inmiddels wel duidelijk. Asociale automobilisten afschrikken, blijkbaar is een handige klusser uit de buurt het spuugzat dat auto’s met hoge snelheden in een woonwijk rijden. Als de gemeente er niks aan doet, doe ik het zelf wel moet de klusser gedacht hebben.

Lees ook  Man die wanhopig een zoon wilde, verkoopt zijn 10 dagen oude dochter voor €5.000 aan vreemden.

Burgemeester Marnic De Meulemeester van Oudenaarde (Open VLD) laat weten dat hij vandaag bekijkt wat er met de paal moet gebeuren. Hij vind het maar een vreemde zaak, maar wel effectief! De grote vraag is natuurlijk: Is dit wettelijk toegestaan? “Als hij op privéterrein staat, zeker wel. Daar mag je doen wat je wilt”, zegt verkeersspecialist Johan De Mol van de Universiteit Gent. “Staat hij op openbaar terrein, dan kan het als de stad het toelaat. Het zou wat anders zijn als je een fake verkeersbord of verkeerslicht plaatst, omdat je dan verwarring kan zaaien bij chauffeurs.”, aldus Johan.

Lees ook  De Dag Nadat - Ik mijn vader eindelijk durfde te confronteren

Hoe dank ook de actie lijkt wel te werken, want sinds de paal er staat rijden auto’s niet harder dan 30 kilometer per uur. Wat vind jij van deze actie? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Giet een complete kop zout de afvoer in: Het RESULTAAT IS ONGELOOFLIJK!

5 artsen staan achter een laken. Als ze het laten zakken kan ik niet meer stoppen met lachen