in

Enorme hoeveelheid nieuwe coronadoden: ‘niet zo veel geweest sinds 10 juni’

Het RIVM meldt een toename van 10 coronavirussterfgevallen in vergelijking met gisteren. Verderop in ons dagelijkse corona artikel: Duizenden vrouwen bieden moedermelk aan voor corona onderzoek.

Gisteren werden 18 nieuwe opnames gemeld, het hoogste aantal nieuwe opnames op één dag sinds 19 mei.

Het aantal nieuwe opnames dat positief testte voor Covid-19 is met 529 iets lager dan de 552 van gisteren.

Over het algemeen lijkt het aantal nieuwe opnames zich de afgelopen dagen vrij goed te hebben gestabiliseerd, in tegenstelling tot de ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Praktijkduel AZ – Fortuna Sittard afgelast wegens corona-besmetting
Het trainingsduel van AZ tegen Fortuna Sittard vanmiddag is geannuleerd. Een speler van het Limburgse team testte positief op het coronavirus, dus de wedstrijd zal niet uit voorzorg plaatsvinden, kondigt AZ aan.

Mogelijke kermis voor 1 november in Midden- en West-Brabant.
In de regio Midden- en West-Brabant worden mogelijk voor 1 november beurzen gehouden. Mocht het aantal besmettingen in de komende periode sterk dalen, dan zal men zich uiteindelijk afvragen of er onder strikte voorwaarden en op beperkte schaal beurzen kunnen worden gehouden, aldus een woordvoerder van burgemeester Theo Weterings van Tilburg, de voorzitter van deze veiligheidsregio.

Lees ook  Pas op met lippenbalsem voor kinderen: bevat mogelijk gevaarlijke stoffen

Naar verwachting kan hierover eind september/begin oktober een besluit worden genomen. Weterings had gisteren aangekondigd dat vanwege het toenemende aantal coronaire infecties in de regio, alle beurzen tot 1 november verboden zouden worden, maar dit verbod moet “niet te letterlijk” worden genomen, zei hij vandaag.

De supermarkt, die het verbod van de veiligheidsregio negeerde is heropend
De supermarkt Berning in Twente Noord Deurningen kan morgen weer opengaan. Burgemeester Sander Schelberg, als vice-voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, heeft dit vanmiddag besloten na controle van de situatie in en rond de winkel met een aantal toezichthouders.

De supermarkthouder heeft de afgelopen week tal van maatregelen genomen om zijn winkel in overeenstemming te brengen met de geldende Corona richtlijnen.

Schelberg heeft supermarkthouder Raymond Berning gewaarschuwd dat als hij zich weer niet aan de huidige Coroana regels houdt, de winkel weer gesloten zal worden, waardoor de volksgezondheid in gevaar komt.

Tweede kamer en Binnenhof gesloten wegens heftige coronademonstratie
De ingangen van de Tweede Kamer en het Binnenhof werden gesloten omdat een demonstratie tegen de corona maatregelen uit de hand liep.

Honderd of tweehonderd mensen namen deel aan de demonstratie, die aan het begin van de middag uit de hand liep. De beelden tonen politieagenten en demonstranten die tegen elkaar botsen.

België laat coronamaatregelen eenbeetje gaan
Belgische bewoners hoeven niet meer alleen boodschappen te doen of te gaan winkelen vanwege het coronavirus. Vanaf maandag mogen ze nog één persoon meenemen.

Lees ook  Roxeanne Hazes: 'Ik voelde mij een gefaalde moeder'

Het dragen van mondbeschermers in winkels blijft verplicht in het hele land en de vaste “blaas” van vijf personen met wie de Belgen veelvuldig contact hebben, wordt voorlopig niet verlengd.

Dit werd aangekondigd door de Belgische premier Sophie Wilmès na besprekingen in de Nationale Veiligheidsraad. Ter plaatse kunnen de autoriteiten strengere maatregelen aankondigen.

Wilmès zei dat de situatie in het land, dat vorige maand op sommige plaatsen met een sterke heropleving van het virus werd geconfronteerd, nu “gestabiliseerd” was. “Een terugkeer naar de normaliteit is nog niet mogelijk.”

Gezamenlijke activiteiten, zoals wandelen of fietsen, kunnen worden uitgevoerd in groepen van maximaal tien personen op een afstand van 1,5 meter.

Het maximum aantal deelnemers aan evenementen zal worden verhoogd tot tweehonderd binnen en vierhonderd buiten in september, kondigde Wilmès verder aan.

Poolse boer weigert land aan ontwikkelaars te verkopen en oogst midden in woonwijk

Emile Ratelband (71) voor de 8e keer vader dankzij draagmoeder