in

Emina en Wesley vielen samen 134 kilo af: ‘Verliefder dan ooit’

Emina en Wesley aten vroeger de hele dag door: chocolade, chips, nog even drie boterhammen net voordat het avondeten op tafel stond.

Totdat ze beseften dat het zo niet langer kon: ze gingen de strijd aan met hun eetprobleem en hun lichaam – en zijn nu samen 134 kilo afgevallen.

“We hadden dit resultaat nooit verwacht”, vertelt Emina aan RTL Nieuws. “We zijn echt gelukkiger dan ooit, én verliefder dan ooit.”

‘Mond moest hele dag bewegen’
Emina (27) en Wesley (32) zagen er allebei, toen ze elf jaar geleden hun eerste date hadden, heel anders uit. Een dikke buik, bolle wangen, veel overgewicht.

Ze dachten de hele dag door aan eten. Emina: “Ik had echt een eetprobleem en had daardoor de hele dag honger.

‘s Ochtends werd ik bijvoorbeeld wakker en mijn dag begon dan met eten, ‘s avonds als ik naar bed ging stopte ik er pas weer mee. Mijn mond moest echt de hele dag door bewegen.”

Natuurlijk wilden ze van hun morbide obesitas af, maar dat ging zomaar niet. “We zijn naar een diëtist geweest, hebben alle afvalpogingen gedaan die maar bestonden, maar als ik dan bijvoorbeeld 20 kilo kwijt was, kwam ik daarna weer 30 kilo aan.”

Nadat Emina was bevallen van haar eerste dochtertje, werd ze alleen maar dikker. “In plaats van voor mezelf te zorgen, koos ik ervoor om voor mijn gezin te gaan zorgen. Ik heb mezelf toen echt verwaarloosd.”

Lees ook  Hannah heeft last van Tannorexia: ‘Ik vind het gewoon heel erg mooi’

Wesley besloot, toen hij 139 kilo woog, een rigoureuze stap te zetten: hij onderging in mei 2017 een maagverkleining. Hij werd dunner en dunner. Emina keek vol verbazing toe.

Emina: “Voordat ik die stap zou zetten, wilden we er samen nog een kleintje bij. Dat was eigenlijk een drama, want ik woog 148 kilo op de bevallingsdag.

Gelukkig is alles goed gegaan met de baby en met mij, maar ik besefte toen wel: dit kan echt niet meer.”

Maag als een halve kiwi
Vorig jaar besloot Emina daarom ook een operatie te ondergaan. Spannend voor haar, maar ook voor Wesley en de kinderen. Aan zo’n operatie kleven namelijk best wat risico’s.

“Gelukkig ging het goed. Mijn maag werd verkleind en er werd ook nog een extra ringetje omheen geplaatst, waardoor mijn maag nu even groot is als een halve kiwi.”

“Het klinkt allemaal heel makkelijk: je doet een operatie, je maag wordt kleiner, je wordt dunner. Maar dat is het zeker niet, resultaten zijn geen garantie en je moet er superhard voor knokken. Dat zullen we ons hele leven moeten blijven doen.”

Emina weegt inmiddels 74 kilo en is dolgelukkig met hoe ze er nu uitziet. “Toch vecht ik nog altijd tegen mijn eigen zelfbeeld.

Lees ook  Je raadt vast nóóit hoe jong deze vrouw is! Bekijk hier haar leeftijd

Natuurlijk vind ik dat ik er nu goed uitzie, maar het is wel een mentale strijd. Als ik in de spiegel kijk, zie ik namelijk nog steeds die dikke vrouw van vroeger.”

‘Mama nu een echte prinses’
De complimentjes van vrienden, familie en vooral van haar kindjes, helpen dan enorm. “Mijn dochter Elize is bijna 5 jaar.

Ze heeft het hele traject meegemaakt en kent mij ook van toen ik nog zo dik was. Nu komt ze naar mij toe en zegt ze: ‘O mama, je hebt geen dikke buik meer.’

Als ik ga sporten zegt ze dat dat toch helemaal niet nodig is, omdat ik al zo dun ben. En laatst trok ik een jurkje aan, en toen noemde ze mij een echte prinses. Dat is zo lief.”

Emina en Wesley zouden voor geen goud terug willen naar hoe ze eruitzagen toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten.

Ze vinden elkaar knapper dan ooit en merken dat ze meer zelfvertrouwen hebben in hun relatie. “Maar we zijn ook voor het eerst jaloers, haha.

Voor het eerst worden we nu soms nagekeken op straat en dan denk je: ho eens. Maar we weten gelukkig, na al die tijd en na alles wat we hebben meegemaakt, wat we aan elkaar hebben.”

Buurt geschokt: kluizenaar Adrie (67) lag mogelijk al weken dood in huis in Utrecht en niemand wist ‘t

Supermarkt Hilversum laat klanten zelf karretjes ontsmetten nadat medewerkers worden uitgescholden en belaagd