in

Eigenaar wil 3 hondjes in laten slapen – maar redders weigeren en geven ze daarentegen een tweede kans

Een persoon bracht drie hondjes naar een dierenwelzijnsorganisatie en vroeg om deze in te laten slapen. Gelukkig werd er niet op zijn verzoek ingegaan.

Dankzij de inzet van de Spokane Humane Society hebben drie zwaar verwaarloosde shih tzu teefjes aan het begin van dit jaar een nieuwe start gekregen.

Het zou waarschijnlijk de laatste dag zijn geweest van de drie hondjes op deze aarde.

De eigenaar van de 11-jarige Candy, Angel en Katie bracht de viervoeters naar de Spokane Humane Society en vroeg om ze te laten inslapen, schreef de organisatie op Facebookpagina.

De eigenaar zei dat ze zouden bijten. Misschien een uiting van hun innerlijke pijn.

Lees ook  Veganistische moeder drinkt iedere dag sperma smoothies om het coronavirus tegen te gaan

„Ze waren van neus tot staart compleet bedenkt met samen geklit haar,” schreef de dierenwelzijnsorganisatie. „Hun nagels waren zo lang dat ze meer op hoorns leken.”

„Ze hadden alle drie een slecht gebit – ze waren een stinkend, ellendig trio en waarschijnlijk hadden ze veel pijn.”

De medewerkers haalden de man over om de hondjes aan hun te geven, in plaats van te laten euthanaseren.

Daarna gingen ze aan het werk. Het haar werd geknipt, ze werden gewassen en er werd een inzamelingsactie gehouden om geld voor hun medische zorg op te halen.

Meer dan 3000 dollar werd opgehaald voor examens en om hun gebit na te laten kijken. Nadat alle emotionele en fysieke pijn verdwenen, begonnen hun persoonlijkheden te stralen.

Lees ook  Een maniak hakte genadeloos op deze pitbull in. Wat een politieagent vervolgens doet, is onbetaalbaar.

„Niemand is gebeten.”

De hondjes zijn nog aan het herstellen, maar ze zijn op de goede weg. Zodra ze helemaal gezond zijn, zal er naar een lief thuis voor ze gezocht worden.

De organisatie wil iedereen bedanken voor hun steun en hulp. „Dit is onderdeel van wat we doen. We nemen een ogenschijnlijk hulpeloos geval en geven ze een nieuwe kans – en we zouden het niet kunnen doen zonder jullie steun.”, schreven ze.

Geweldig werk van de organisatie en mensen die hun steunden! Dankzij hun fantastische inspanningen hebben deze drie hondjes een nieuwe kans gekregen!

Zó red je een gekrompen trui

Verbrandde tiener voelt zich een monster – jaren later gaat hij naar een camping die zijn leven verandert