in

Eens een held, altijd een held: Gepensioneerde politiehond redt 2 kleuters uit brandend huis

Honden zijn onze trouwe metgezellen en de meesten van ons kunnen erop vertrouwen dat ze er zijn als we een harige vriend nodig hebben.

In tijden van echt gevaar weten we nooit echt hoe wij of onze honden zullen reageren, en we hopen dat we nooit met een dergelijke situatie worden geconfronteerd.

In het geval van Margo en Brent Feaser en hun twee jonge kinderen, werden de loyaliteit en moed van hun hond op de proef gesteld.

Dankzij hun Duitse herdershond Maxx, een gepensioneerde K-9, en hun oplettende buren leeft het gezin nog.

De buren van de Feaser, Chip Dover en zijn zoon, Andrew en Joe Jordan, genoten van een late avond sterrenkijken buiten hun huis in Longwood, Florida, toen ze een explosie hoorden.

‘We waren buiten met mijn telescoop en keken naar Jupiter met mijn buurman’, vertelde Dover aan TODAY Parents.

‘We maakten ons klaar om naar binnen te gaan toen we een grote explosie hoorden.

Geniaal! Op deze boerderij kan je kamperen en yoga doen met Alpaca’s

‘We renden er meteen heen en het huis brandde als een gek, en toen realiseerden we ons dat de familie nog binnen was.’
Het trio rende naar het huis van de Feaser en pakte wat ze konden om de voorruiten van het huis te breken.

Margo Feaser, afdelingonderzoeker van Seminole County, Florida, werd gered door de mannen, maar vocht verwoed om weer binnen te komen om haar man, 4-jarige zoon en 2-jarige dochter te redden.

Zoals Chief Deputy Dennis Lemma zei over Margo: “Haar eerste zorg was om daar binnen te komen en haar kinderen te redden.” Ze is een absolute held. Ze is een held binnen onze organisatie en haar acties vanavond tonen dat gedrag aan. We zijn erg trots op haar. ”

Al snel arriveerden brandweerlieden en konden ze Margo’s man, Brent, redden. Maar hun twee kinderen en hun hond Maxx zaten nog in het brandende huis.

Volgens het Seminole County Sheriff’s Office ging Maxx vervolgens weer in dienst om de brandweerlieden te helpen de twee peuters te vinden die in het huis vastzaten.
Reddingsinspanningen bleken in dit stadium moeilijker te zijn, er was zware rook in het huis – maar gelukkig was Maxx er om de brandweerlieden naar de twee kinderen te leiden.

Getrainde honden voorkomen dat stropers 45 neushoorns in Zuid-Afrika doden

De familie werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hun statussen varieerden van stabiel tot kritiek, aldus TODAY Parents.

De brand, die het huis van de familie volledig verwoestte, zou een ongeluk zijn geweest

Maxx werd behandeld voor het inademen van rook en werd geprezen als een held omdat hij bij de kinderen in huis bleef en de brandweerlieden door dikke rook hielp te leiden.

Er zijn niet genoeg ongelooflijke woorden op aarde om deze geweldige heldenhond te beschrijven!

Het blijft me verbazen hoe onze honden hun leven riskeren om ons mensen te helpen; we hebben geluk dat we deze vertrouwde metgezellen in ons leven hebben.

Juultje Tieleman krijgt bijnaam ‘Tieteman’ vanwege deze foto!

Overleden persoon aangetroffen in water