in

Een walvis spoelt aan op het strand. Iedereen staat paf als ze zien wat het dier in zijn mond heeft. We weten meteen wie de dader is…

De bewoners van het Sea Side Beach Resort in Naic, Filippijnen, troffen een grote verrassing aan op het strand. Het aangespoelde pakje had de afmetingen van een vrachtwagen. Het bleek een walvis te zijn die waarschijnlijk aangespoeld was omdat hij wilde sterven. Dat is niet ongewoon bij walvissen. Echter, eens ze het dier nader bekijken, wordt de trieste waarheid duidelijk en is de moordenaar van het beest bekend.

Het blijkt helemaal geen echte walvis te zijn, maar een namaak gemaakt van een gigantische hoeveelheid plastic. Al het plastic dat gebruikt werd om de walvis te vervaardigen, kwam recht uit de oceaan. Uit de mond van het namaakdier komen allerlei plastic verpakkingen: flessen, plastic zakjes, potjes, enzovoorts.

Lees ook  Gestoorde fietser vernedert een Ferrari met zijn tot 333 km/u opgedreven fiets.

Het project was een initiatief van Greenpeace en Dentsu Jayme Syfu. De bedoeling was om mensen wakker te schudden, in dit geval de bevolking van de Filippijnen, in verband met de vervuiling die wij dagelijks veroorzaken. Net die maand had de ASEAN top plaats gehad in het land waarin vertegenwoordigers van verschillende Aziatische landen samenkwamen. Daarom hadden verschillende organisaties projecten ondernomen om de mensen van deze top te dwingen iets te doen aan de plasticvervuiling. De situatie is zeer ernstig en als er niet snel iets aan gedaan wordt, zullen er weldra geen vissen meer in de oceaan leven.

Lees ook  Deze 84-jarige man ziet een dief vluchten uit een juwelierszaak. Maar wat hij dan doet? NIET te geloven!

Men schat dat de oceaan op dit moment ongeveer 275 miljoen ton plastic bevat. Dat plastic blijft. Het degenereert nooit. Dit is wat wij mensen hebben bereikt met al onze vooruitgang en zogehete beschaving. Onze planeet en vooral de dieren van onze planeet betalen de prijs. Daarna zijn wij aan de beurt. Het is bijna niet te begrijpen dat mensen toch vrolijk fluitend doorgaan met plastic in de oceanen te dumpen.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Ken jij deze pijnstillende wiet tampons al? Het einde van menstruatiepijn!

Jongen is het GEPEST van de ‘pester’ SPUUGZAT en slaat hem DOOD!