in

Een vrouw is geschokt als ze een baby in het gras ziet liggen. Als de artsen haar uitkleden, doen ze een hartverscheurende ontdekking.

Op 18 augustus 2016 hoorde een 83-jarige vrouw uit Krasnojarsk in Rusland een vreemd geluid voor haar huis. Het klonk als gehuil. Ze trok op onderzoek en zag iets in het gras liggen.

Het was een baby die in een paars dekentje was gewikkeld. De vrouw woonde naast een weeshuis en bracht de baby meteen daar naartoe. De artsen onderzochten het kind en stelden gelukkig vast dat het kerngezond was. Het was amper een week oud. Het was warm aangekleed. Naast de baby lag een pak luiers en babyvoeding. Maar toen de artsen de baby uitkleedden, stond hen nog een grotere verrassing te wachten.

Er zat een brief in haar kledij verstopt: “Vergeef me, maar ik weet niet waar ik heen moet. Ze is een rustig en gezond meisje. Haar naam is Uljana. Ze werd geboren op 12 augustus en kreeg al haar inentingen. Dit is het ergste wat ik in mijn leven ooit gedaan heb. Ik beloof dat ik haar op een dag zal komen terughalen. Ik heb gewoon geen andere keuze. We moeten op straat slapen …”

Talrijke families melden zich om het kindje te adopteren. Niemand dacht eraan dat de moeder daadwerkelijk zou terugkomen. Tot ieders grote verrassing diende zich 4 dagen later een jonge vrouw in het weeshuis aan die om haar dochter vroeg. Toen men haar vroeg wie ze was, vertelde ze haar hartverscheurend verhaal:

Lees ook  Zes doden tijdens nieuwjaarsnacht in Nederland, hulpdiensten op vele plaatsen bekogeld

Haar naam was Natalja en ze was naar Krasnojarsk gekomen om een baan te zoeken. Ze ontmoette een man en de twee werden een koppel. Toen Natalja zwanger werd, eiste haar man dat ze abortus zou plegen. Dat weigerde ze, waarop de man de relatie beëindigde.

Kort nadat ze haar werk verloor, kreeg ze ruzie met haar ouders die haar niet meer wilden steunen. Toen Uljana geboren werd, was haar moeder compleet alleen en verloren. Ze vroeg in het ziekenhuis of ze het meisje daar enkele dagen langer mocht laten slapen. Dat werd helaas geweigerd. Dagenlang liep de kersverse moeder van de ene plaats naar de andere. Uiteindelijk moesten moeder en dochter op de straat slapen. Daarom liet Natalja haar baby achter in de buurt van het weeshuis.

De moederschaamde zich diep. Ze stond achter de hoek toe te kijken en zag hoe iemand haar baby opraapte en naar binnen nam. De volgende vier dagen had ze een beetje geld bijeen gesprokkeld, overtuigde haar ouders om de baby te aanvaarden en vond een liefdadigheidsinstelling die haar en haar baby tijdelijk onderdak konden bieden. Maar toen ze haar dochter wilde terughalen, was het al te laat: Natalja had het hoederecht verloren en Uljana was officieel een weeskind geworden.

Lees ook  Huiseigenaar zet ook eventjes zijn vers gedraaide drol op Funda

Om het hoederecht te krijgen, moest ze een DNA-test laten doen. Daarnaast stonden haar psychologische en medische onderzoeken te wachten. Ze werd herhaaldelijk ondervraagd door de politie. Er gingen 4 maanden voorbij tot de rechtbank oordeelde dat deze moeder toch een tweede kans verdiende. Natalja en Uljana konden eindelijk naar hun kleine dorpje terugkeren. Natalja zorgt nu – onder het toeziend oog van een maatschappelijk werkster – liefdevol voor haar dochter.

In de onderstaande video kan je het hartverscheurende verhaal van Natalja bekijken. Dit verhaal leidde op de sociale media tot een verhitte discussie. Sommige mensen vonden dat Natalja naar de gevangenis moest omdat ze haar baby buiten achterliet. Anderen vinden dan weer dat Natalja terecht een tweede kans kreeg. Het belangrijkste is dat Uljana de gelukkige jeugd zal krijgen die ze verdient.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met je vrienden!

Zijn ouders denken dat het niets ernstigs is. Maar als de artsen de kleur van de baby zien, raken ze in paniek

Midden in de nacht staan er plots 3 mannen in haar kamer. Als de vrouw in het ziekenhuis wakker wordt, is haar leven nooit meer hetzelfde.