in

Een stiefmoeder publiceert foto’s van haar stiefdochter samen met haar biologische moeder en stiefvader. Dan ziet iedereen de kleren die ze aanhebben.

Maelyn Player, vier jaar oud, heeft een moeder en vader die haar op handen dragen. Maar ze heeft ook een stiefmoeder en stiefvader. Ze is één van de miljoenen Amerikaanse kinderen uit zogenaamde gebroken gezinnen. Hoewel haar biologische ouders van elkaar gescheiden zijn, kan Maelyn toch rekenen op een bijzonder systeem van ondersteuning. Dat is te zien op een foto die nu de wereld rond gaat.

De moeder van Maelyn, Clara Cazeau, en haar vader, Ricky Player, gingen jaren geleden uit elkaar en zijn ondertussen hertrouwd. Ondanks de spanningen in hun vroegere relatie, waren beide ouders bewust van het belang van co-ouderschap en beslisten datgene te doen wat hen het beste leek voor hun kleine meid, zelfs als dat betekende dat hun respectievelijke partners bij de opvoeding betrokken moesten worden.

Clara vertelde aan de Huffington Post dat zij en haar man net als Ricky en zijn nieuwe vrouw alle momenten samen delen omdat dat nu eenmaal het beste is voor Maelyn. Ze vinden dat het goed is dat hun kind in een stabiele en samenhangende familie kan opgroeien.

Lees ook  Deze 7-jarige jongen slaat zijn vader, maar die reageert niet. De reden daarvoor is hartverscheurend.

“Wij vieren alle verjaardagen van Maelyn samen. We gaan zelfs bij elkaar op bezoek en vieren elkaars verjaardagen met onze partners. We gaan samen op vakantie. We doen letterlijk alles samen.”

Deze vorm van co-ouderschap was duidelijk zichtbaar op de foto die Emilee, Rickys vrouw, publiceerde: de vier ouders samen tijdens een voetbalmatch van Maelyn.

Emilee zei tegen de Huffington Post dat het altijd zo gaat bij Maelyns voetbalmatchen, hoewel er af en toe wel een ouder ontbreekt. “Alex, de stiefvader, zit in het leger en heeft een post in Fort Bragg, maar als hij thuis is, zijn we altijd alle vier present. Normaal gezien zijn we met drie, maar we maken er een punt van om Maelyn allemaal samen aan te moedigen als één groot gezin.”

Lees ook  Politie: ’Jongeren kuchen bewust naar mensen, respectloos’

Sommigen hebben er waarschijnlijk hun bedenkingen bij, maar Maelyns ouders weten dat dit het beste is. Zoals Clara uitlegde aan de Huffington Post, co-ouderschap is niet zo moeilijk als het lijkt, maar je moet er wel voor werken! “Laat die oude gevoelens los en zorg dat het werkt in het belang van het kind. Wees sterk. Je moet je er elke dag voor inzetten om dit mogelijk te maken.” Clara, Alex, Ricky en Emilee zijn een prima voorbeeld van wat er gebeurt als een gescheiden koppel hun onenigheden opzij zetten en doen wat goed is voor hun kinderen.

Wat denk jij van deze vorm van co-ouderschap? Laat ons weten wat je vindt in de reacties op Facebook.

Omdat niemand hem wilde, woonde hij bij zijn oma – wat hij doet om haar te bedanken is ongelooflijk

Na de ramp in Texas: helden trekken er in de storm op uit om achtergebleven dieren te redden