in

Een pasgeborene stierf tijdens de 5e nacht in de armen van zijn ouders. Maar wat het voor die tijd mee moest maken, was verschrikkelijk

Deidrea en TK Lauxs uit Dallas zijn gelukkig getrouwd, maar toch ontbreekt er nog iets want ze willen zo graag een kind. Maar de zwangerschap zou de zwaarste beproeving van hun leven worden …

Aanvankelijk lijkt alles volgens plan te verlopen, Deidrea voelt zich goed en samen met haar man verheugt ze zich op de geboorte van haar eerste zoon. Maar dan wacht het gezin een vreselijke diagnose: hun kind lijdt aan de zeldzame genetische afwijking trisomie 13, ook wel bekend als het Syndroom van Patau. Hij zou na de geboorte niet lang leven. De artsen adviseren het geschokte stel om de zwangerschap af te breken. Vele ouders zouden deze raad volgen om hun kind het nodige leed te besparen.

Deidrea en TK zijn overstuur. Ze weten niet wat ze moeten beslissen. Ze zijn bang om zo’n zware beslissing te moeten nemen. Ze willen hun baby minstens een keer in de armen willen nemen. De beslissingsfase is een ware marteling, ze worden voortdurend heen en weer geslingerd.

Na veel slapeloze nachten beslissen ze om het kind te behouden. Ze voelen dat dit de juiste keuze is, al weten ze dat ze hun kind veel te vroeg zullen moeten begraven. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer ze zich verbonden voelen met hun baby. Tegelijk leren ze ook meer over zijn toestand. Ze krijgen een jongen die geen mond heeft, maar alleen maar een gat in zijn gezicht. Daardoor zal hij nauwelijks kunnen ademen.

Lees ook  Sylvie Meis krijgt veel kritiek op déze bikinifoto en dit is waarom…

Het is een harde tijd voor Deidrea. Steeds weer feliciteren mensen haar met haar zwangerschap en wensen haar baby het allerbeste, hoewel zij weet wat haar te wachten staat. Deirdrea en TK schipperen steeds tussen vreugde en verdriet.

De ouders weten ondertussen dat hun zoon slechts een zeer korte tijd op deze wereld zal zijn. In plaats van de kinderkamer in te richten, gaan ze op zoek naar een doodskist.

Dan is het zover: De dag van de geboorte is aangebroken. Deirdrea en TK zijn nerveus, maar toch ook blij. Ze hebben zo lang op het kleintje gewacht dat het wel een wonder lijkt dat ze het eindelijk in hun armen kunnen sluiten.

Meteen wordt duidelijk dat zijn toestand kritiek is: Het gezicht van de jongen is misvormd, zijn nieren functioneren niet goed, hij heeft zeer zwakke longen en zijn hersenen zijn niet helemaal ontwikkeld. Maar hij is hun kleine lieveling. Ze dopen hem Thomas.

De tweede dag na de bevalling mogen ze Thomas onverwacht mee naar huis nemen. Het is een prachtig geschenk voor de kersverse ouders. Zo werd hun thuis ook een beetje de thuis van Thomas.

Lees ook  Anna poseert met een ketting die haar vriend gemaakt heeft – een jaar later vindt ze het geheim wat erin verstopt was

Ze weten dat elke seconde kostbaar is en wijken geen ogenblik van zijn zijde. De toestand van het kleintje verslechtert echter zienderogen. Deirdrea en TK bidden om een wonder, maar het mag niet zijn. Thomas zou na vijf dagen sterven in de handen van zijn ouders.

Een laatste keer trekken ze hem kleedjes aan, een laatste keer houden ze hem vast, een laatste keer kussen ze hem en een laatste keer drukken ze zijn kleine lichaampje tegen hun borst.

Op de begraafplaats nemen ze afscheid van hun kleine jongen, die hun leven vijf dagen lang vol liefde vulde. Ook al moesten ze snel afscheid van hem nemen, toch zijn ze dankbaar dat ze hem mochten kennen.

Wat een ontroerende en droevige geschiedenis. De twee hebben echter wel veel moed getoond. Het is mooi dat ze deze liefde voor hun zoon konden beleven. Omdat ze op zo’n mooie manier afscheid konden nemen van Thomas, hebben ze de kracht gevonden om opnieuw voor een kind te gaan. En bij haar tweede zwangerschap brengt Deirdrea een gezond meisje ter wereld, dat later ongetwijfeld mooie verhalen zal horen over haar broertje.

DEEL dit aangrijpend verhaal met iedereen die je kent!

Zeg vaarwel tegen slechte adem, tandplak en tandsteen en dood tevens schadelijke bacteriën in je mond, dankzij slechts 1 ingrediënt

Vrouw verborg geheim in de muur. 38 jaar nadat ze overleed, laat een vreemde het aan haar man zien