in

Een man draagt een jurk tijdens een begrafenis. Toen ik begreep waarom, had ik een zakdoek nodig

Toen soldaat Kevin Elliot naar Afghanistan werd uitgestuurd, had hij een slecht voorgevoel. Eigenlijk wilde hij helemaal niet vertrekken, maar omdat hij in Engeland geen baan had, deed hij het toch. Met zijn vriend Barry sprak hij grappend af dat hij op zijn begrafenis de lelijkste jurk die hij kon vinden moest dragen voor het geval Kevin tijdens zijn buitenlandse missie om het leven zou komen.

Kevin en Barry hielden gedurende drie jaar lang contact. De afstand zou hun vriendschap niet kunnen breken. Maar dan gebeurt toch het verschrikkelijke: Kevin werd tijdens een aanval van de Taliban gedood. Barry moest zijn belofte inlossen.

Lees ook  Frida de hond redde 12 levens na de aardbeving in Mexico – haar verhaal heeft mijn hart gestolen

Op de dag van de begrafenis was Barry voorbereid. Hij had zich daadwerkelijk de lelijkste jurk aangetrokken die hij kon vinden. De felgele kleur van de jurk zelf werd nog overtroffen door zijn roze sokken.

Men zou Barry voor gek kunnen verklaren dat hij zo op een begrafenis verschijnt. Maar wie het verhaal erachter kent, weet dat dit een diepe uiting van een prachtige vriendschap is, die hen zelfs na de dood verbindt. Een vriendschap die standhield, ook al hadden ze elkaar de laatste drie jaar niet meer gezien.

Lees ook  Deze vrouw is helemaal overstuur tijdens de show van Paul de Leeuw. Wat hij dan doet is prachtig!

Deze ontroerende beelden stralen ongelofelijk veel kracht uit. Het is bewonderenswaardig op welke manier Barry zijn vriend de laatste eer bewijst door zijn belofte na te komen.

Wie deze hartverscheurende foto’s van Barry ziet, weet meteen: Dit is geen gebrek aan eerbied, maar ware vriendschap. Zou jij dit voor je beste vriend doen? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Zijn buren dachten dat hij gek was toen hij zijn huis hiermee omringde. Maar nu wensten ze dat zij ook zoiets hadden

Mama ondergaat een standaardprocedure, die een verwoestend eindresultaat tot gevolg heeft. Nu deelt ze haar verhaal om zo anderen te redden