in

Toad (5) is een hond, maar net iets anders dan de andere honden

Toad is een 5-jarige hond net als alle andere honden. Ze werd geboren met een aandoening waarbij ze in plaats van twee oren en één mond twee monden en één oor had.

De tweede mond, die tanden heeft en kan kwijlen, bevindt zich daar waar haar rechteroor zou moeten zijn.

De eigenaardige pooch is van Heather Hernandez, de oprichter van Mutt Misfits, een liefdadigheidscentrum voor dieren met grote medische problemen.

Toad was een zwerver die werd meegenomen naar de Oklahoma City Animal Welfare Shelter. Daar ontdekten ze de tweede mond. Ze werd toen verplaatst naar wat nu haar permanente huis is.

“We erkenden meteen dat ze heel anders was dan de meeste honden,” vertelde Hernandez aan Pen News.

“Ze toonde aanvankelijk veel agressie, maar toen zij en ik bij elkaar kwamen, was dat allemaal verdwenen.

Lees ook  Monsterlijke vrouw ramt met gordijnrail een vogel in de keel van haar hond.

Bij haar eerste intake-examen in het asiel dacht onze dierenarts aanvankelijk dat ze extra oren had. Maar toen we haar eenmaal hadden gesedeerd voor haar sterilisatieoperatie, ontdekten we dat ze eigenlijk maar één oor en twee monden heeft! ‘

De tweede mond functioneert niet als een typische mond omdat deze niet open of dicht gaat. Pad heeft een beperkt reukvermogen, gehoor en zicht vanwege de verkeerde uitlijning in haar schedel.

De secundaire mond veroorzaakt zelden pijn, maar tijdens een inspectie ontdekten de dierenartsen in het midden een paar gebarsten tanden die waarschijnlijk pijn aan de hond veroorzaakte. Ze werden verwijderd en de pooch voelt zich beter.

“Ze is heel toegewijd en loyaal aan haar familie. Ze denkt dat ze een schoothondje is en staat er altijd op om op mijn schoot te gaan zitten, ‘legde Hernandez uit.

Lees ook  Bereid je voor: ratten- en muizenplaag verwacht in Nederland

“Alle andere honden gaan voor haar uit de weg, iedereen heeft geaccepteerd dat ze speciale aandacht krijgt omdat onze band zo sterk is.

We kunnen zeker niet uitsluiten dat de oormond in de toekomst nog meer problemen kan veroorzaken, maar dat is goed, we leven gewoon bij de dag. ”

Mutt Misfits is de thuisbasis van veel puppy’s die speciale aandacht nodig hebben. Hernandez heeft het opgericht omdat er niet veel organisaties zijn die zich richten op pups met speciale behoeften.

“De meeste reddingsgroepen nemen zeer adoptabele pups uit opvangcentra en herplaatsen ze. We richten ons op dieren met grote medische problemen en het redden van de zieke en gewonde huisdieren, “legde ze uit.

“We willen mensen helpen te begrijpen dat dieren niet perfect hoeven te zijn om perfecte huisdieren het perfecte huisdier te zijn.”

Man ‘snuift’ dagelijks zijn eigen urine. De reden hiervoor is te bizar voor woorden..

Mijn vriend bleek de grootste dierenbeul te zijn en ik liet hem achter met mijn honden