in

Een boer was bezig op zijn land toen hij plotseling iets in de modder vond. Dus hij ging graven. Wat hij vond? Wow!

James Bristle uit Michigan, Verenigde Staten, was onlangs aan het werk op zijn boerderij toen hij iets uit de modder zag steken. Samen met een collega besloot James om het uit te graven. Ze kwamen er snel achter dat het object een bot was. Nadat ze de ribben hadden blootgelegd, vond Bristle de schedel, ruggengraat en zelfs de slagtand van het dier – iets unieks voor de overblijfselen van een wollige mammoet van duizenden jaren oud.

Op dat moment had hij geen andere keuze dan om de professionals te laten komen, dus hij nam contact op met verschillende paleontologen van de Universiteit van Michigan. Blijkbaar was het mogelijk dat de botten wel 15.000 jaar oud zouden zijn, waarmee het meteen de belangrijkste ontdekking van recente jaren zou zijn.

Lees ook  Sylvie Meis in tranen: Ze raakt haar zoontje kwijt

Dan Fisher kwam van de universiteit om de opgraving te voltooien, welke al snel in de top tien van meest belangrijke opgravingen uit de geschiedenis van de staat bleek te horen. Volgens de experts zal deze mammoet voortaan bekend staan als de Bristle Mammoet naar de boer die de botten ontdekte.

Er is veel dat we nog niet weten over deze specifieke mammoet, maar onderzoekers denken dat het een hybride is tussen een wollige mammoet en een Colombiaanse mammoet. Ze hebben er alleen nog geen exact tijdperk voor aan kunnen wijzen.

Lees ook  Bruid ziet de ex van haar echtgenoot op de bruiloft. Dan zet ze alles stil en vraagt haar om op te staan.

Bristle besloot om het skelet aan de universiteit te geven zodat iedereen er van kan genieten, een eervol en gul besluit van een hardwerkende man. “Ik zou graag zien dat het naar een plek gaat waar meer mensen het kunnen zien en waar we er van kunnen leren,” vertelde hij aan MLive. “Het is gewoon het enige juiste om te doen.”

Deel dit verhaal als jij deze ontdekking van Bristle graag in het echt zou willen zien!

De 3-jarige slaapt. Als hij wakker wordt, ziet hij DIT in een plas bloed in de woonkamer.

Hij had geen geld om een appartement te kopen, dus kocht hij een garage om er dit van te maken.