in

‘Een afschuwelijke gebeurtenis’: kat met stok doodgeslagen in Zaanstad

Wie doet nu zoiets?
Een inspecteur van de Dierenbescherming deed afgelopen vrijdag een afschuwelijke ontdekking. Hij was getuige van een vreselijke dierenmishandeling in Zaanstad. Na een anonieme melding deed de inspecteur een huisbezoek, waar op datzelfde moment een man met een stok op een kat aan het inslaan was.

De kat is ter plaatse overleden.

Anonieme melding
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) kreeg een anonieme melding binnen over een woning in de gemeente Zaanstad. Bij binnenkomst zag de inspecteur dat de man met een stok op de grond aan het slaan was.

Lees ook  Stierenvechter in levensgevaar nadat stier ‘zijn kruis spiesde aan zijn hoorns.’

Eenmaal van dichtbij zag de inspecteur dat de man een kat mishandelde. De vrouw die ook aanwezig was in het huis schreeuwde om de man te laten stoppen, maar dit hielp niet. De kat bleek op dat moment al te zijn overleden aan zijn verwondingen.

Strafrechtelijk onderzoek
Het doodslaan van een kat met een stok is verboden, zo liet de inspecteur van de Dierenbescherming weten aan de man.

Lees ook  Groep strandgangers wordt getrakteerd op een uniek bezoekje. En alles wordt op – virale – video vastgelegd

Hij heeft onmiddellijk de politie ingeschakeld. Agenten hebben vervolgens de man aangehouden en hij is direct overgebracht naar het politiebureau.

Op dit moment doet de dierenpolitie nader strafrechtelijk onderzoek naar deze afschuwelijke gebeurtenis en is er een proces-verbaal opgemaakt tegen de man. De afgegeven verklaring mag de Dierenbescherming niet delen, omdat het onderzoek nog loopt.

Dit is wat er gebeurt als je twee mishandelde pitbulls in een ruimte bij elkaar zet!

Zo gaat het nu met Jamai en hij ziet er totaal anders uit!