in

Juwelier (71) schiet twee gewapende overvallers dood

Afgelopen maandag werd een oudere Duitse juwelier (71) beroofd door twee gewapende overvallers. Hij verdedigde zich en er volgde een spervuur, aldus de Duitse politie.

De Süddeutsche Zeitung geeft aan hoe twee overvallers maandagmiddag gewapend een juwelierszaak in de stad Celle binnenvielen. Op dat moment bevonden zich alleen de eigenaren (71 en 72) in de zaak.

Lees ook  Famke Louise verrast volgers weer met dikke achterwerk

De situatie escaleerde en er werden verschillende schoten gelost. Aanvankelijk was niet duidelijk wie precies de twee vermeende daders waren, maar volgens de krant zijn er inmiddels aanwijzingen van hun identiteit.

Een van de overvallers raakte dodelijk verwond en de andere overvaller werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij stierf maandagavond aan zijn verwondingen.

De politie doet onderzoek naar de misdaad en vroeg getuigen om zich te melden. Om tactische redenen werden geen verdere details gegeven.

Lees ook  Treinongeluk Cairo op beeld vastgelegd! Mensen levend verbrand

Volgens de krant zijn juweliers in Duitsland veelal het doelwit van gewapende overvallen en in sommige gevallen zijn eigenaren of werknemers gewond geraakt of gedood. Het is niet ongebruikelijk dat eigenaren zelf een wapen ter bescherming hebben.

Harriët werd heel ziek door corona, maar haar gezin niet: ‘Ik snap er niks van’

Tbs met dwang voor zoon die ouders doodsloeg en in stukken zaagde.