in

Duiker begrijpt niet wat deze vriendelijke reus wil – Tot het zijn hand vastgrijpt!

Een ontmoeting met een walvishaai is op zich al spectaculair genoeg, maar deze interactie zou nog grootser blijken. Toen de walvishaai de eenzame duikers benaderde, dachten ze dat hij zoals gewoonlijk gewoon zou voorbijglijden, maar in plaats daarvan greep het prachtige wezen naar zijn hand. De duiker was begrijpelijkerwijze overstuur en het duikteam vreesde voor hun veiligheid. Zo snel de haai de hand had vastgegrepen, zo snel liet hij ook weer los. Toen de walvishaai voorbij zwom, merkte hij dat er een groot commercieel visnet rond het dier zat, dat in zijn vinnen sneed.

Lees ook  Kat Nola vecht voor haar leven door kogeltje in haar borst: 'Dadelijk gaan ze ook op kinderen schieten'

Op dat moment aarzelde hij geen seconde en dacht niet na over de mogelijke risico’s. Hij haalde een knipmes boven en begon het touw te bewerken.

De redding duurde minder dan een minuut, maar gezien de toestand van het touw moet het net al enige tijd rond het lichaam van de walvishaai gezeten hebben, misschien zelfs jaren.

Lees ook  Giraf neemt wraak op koppel nadat ze hem met eten gelokt hadden.

Hoewel dit een intimiderend dier is, en in theorie ook een haai is, valt de walvishaai geen mensen aan, tenzij het geprovoceerd wordt of om jongen te beschermen. Het lijkt erop dat het gigantische dier erg dankbaar was voor deze tussenkomst. Luister maar eens naar het geluid dat het dier maakt wanneer het weg zwemt.

Bekijk de onderstaande video en DEEL deze redding met je vrienden!

Kitten werd door auto aangereden, maar wat ze dan toen om hem te helpen … Wat een ongelofelijk einde. WAUW!

Zwaar toegetakelde hond stort aan haar voordeur in, en ondergaat wonderbaarlijk herstel dankzij liefde en zorg.