in

Dronken moeder verstikt baby terwijl ze haar roes uitslaapt

Een kersverse Engelse moeder heeft haar zeven weken oude baby doen stikken terwijl ze haar roes uitsliep. De vrouw viel met haar kind in de armen op de bank in slaap nadat ze net een halve fles wodka achter de kiezen had. Terwijl ze haar roes uitsliep, rolde ze waarschijnlijk bovenop haar dochter. Het incident vond in 2016 plaats, maar de moeder moest zich afgelopen week verantwoorden in de Liverpool Crown Court.

De 30-jarige Stacey Atkinson had een ruime hoeveelheid alcohol in haar bloed toen ze met haar baby in de armen een dutje deed, zo meldt Metro UK. Toen ze wakker werd, was haar pasgeboren kind buiten bewustzijn. Het lukte de dronken moeder haar dochter door middel van reanimatie niet tot leven te wekken en daarom belde de vrouw het alarmnummer.

Lees ook  Haar sollicitatiegesprek werd afgezegd toen ze deze normale vraag stelde

Moeder Stacey schreeuwde ondertussen hysterisch naar de vader van het kind die op dat moment boven was. Toen hij beneden kwam trof hij zijn vrouw overstuur aan. Op dat moment hield ze dochter Chloé levenloos in haar armen.

Een patholoog concludeerde dat de baby kerngezond was. Haar dood viel volgens de expert te wijten aan het feit dat haar moeder bovenop haar had gelegen terwijl ze samen op de bank sliepen. Het pasgeboren kind kon daardoor geen lucht meer krijgen.

Lees ook  Vader (55) die school binnenreed was woest omdat zoontje en beste vriendje uit elkaar werden gehaald

’Vreselijke realiteit’

„Ondanks de straf die ik je vandaag opleg, heb je al moeten leven met de vreselijke realiteit van wat je hebt veroorzaakt”, zei de rechter tijdens de zitting. Bovendien verwacht de samenleving volgens rechter Menery dat justitie een gevangenisstraf oplegt aan mensen die hun kind met zulke tragische gevolgen verwaarlozen.

De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden.

Nog steeds last van irritante fruitvliegjes in huis? Dit is de reden

Man wordt per ongeluk doodgeschoten door jager, maar zijn moeder vindt dat niet erg: “Jammer dat hij op slag dood was”