in

Dramatisch ongeval IJsselsteins gezin in Turkije eist tweede leven: ook moeder overleden

De moeder van het gezin uit IJsselstein dat vorige maand betrokken was bij een dramatisch ongeval in het Turkse Alanya, is aan haar verwondingen overleden. Haar man bezweek kort na het ongeluk al in een ziekenhuis in Turkije.

Ruud en Franny maakten maandag 7 augustus samen met hun zoon en dochter een toeristisch uitstapje in het Sapadere-gebergte in de omgeving van de badplaats Alanya. Onderweg ging het gruwelijk fout. De auto waar ze inzaten raakte van de weg en stortte 20 meter naar beneden het ravijn in.

De 26-jarige Turkse chauffeur werd na het ongeluk aangehouden. De man zou nog steeds vastzitten. Onduidelijk is waar de Turkse politie hem van verdenkt.

LEES OOK!
Pasgeboren baby met coronavirus gestorven

Vader Ruud (46) raakte zwaargewond bij het ongeval en stierf later op de dag in een Turks ziekenhuis. Zijn vrouw overleed gisteren. Franny was actief in de paardensport en werkte bij een bouwmarkt in Nieuwegein. Naast vier IJsselsteiners zaten er nog zeven buitenlandse toeristen in de verongelukte wagen. Een aantal van hen raakte gewond.

Burgemeester
In de IJsselsteinse wijk IJsselveld werd na het ongeluk met verslagenheid gereageerd op wat het gezin was overkomen. De familie woonde al jaren in de buurt. Verschillende Facebookpagina’s stroomden vandaag vol met reacties op het dubbele familiedrama. Met de twee tieners die zonder ouders achterblijven, wordt volop meegeleefd.

LEES OOK!
'Haar deur stond altijd open, voor een praatje bij een bakkie troost'

Burgemeester Patrick van Domburg van gemeente IJsselstein noemt het ‘afschuwelijk wat het gezin is overkomen’. ,,Ik leef intens mee met de kinderen die hun ouders hebben verloren. Wij hebben nauw contact met hen en gaan er als gemeente alles aan doen om hen te ondersteunen waar mogelijk.”

De familie had haar vakantie geboekt bij Corendon. De reisorganisatie staat volgens een woordvoerder in contact met de kinderen. ,,Waar het nodig is, zullen wij er uiteraard voor de familie zijn.’’

André Hazes ontvolgt Nikkie Plessen op Instagram

Superfan wint Weekend Miljonair door 15 jaar te oefenen in nagebouwde mini-studio