in

Door deze 7 slechte gewoontes begin je voortijdig te verouderen. Wat moet je allemaal laten om jong te blijven?

We weten het allemaal: je lichaam veroudert, dat is natuurlijk en ook niet te vermijden. Het verstrijken van de tijd wordt vroeg of laat zichtbaar. Je lichaam verandert als je ouder wordt; je krijgt onverwachts wat pijntjes, wat grijze haren, rimpels in het gezicht.

Maar desondanks hoef je niet te wanhopen want met een paar kleine trucs kan je jeugdigheid langer behouden en zo veroudering vertragen en uitstellen. Verzamel gewoon wilskracht, “houd van jezelf” houd je aan gezonde gewoontes en vermijd gewoontes die je uiterlijk kunnen beïnvloeden.

En over die gewoontes willen we het graag hebben. De hulp van cosmetische producten even daargelaten, er zijn dingen die je kan vermijden als je wilt dat vadertje tijd zo min mogelijk invloed kan krijgen op je lichaam.

1. Te veel zorgen hebben

Emoties, gezondheid en uiterlijk zijn nauw onderling verbonden met elkaar. Stress heeft niet alleen negatieve gevolgen voor je psyche, maar kan ook nog eens aandoeningen veroorzaken. Als je toelaat dat elke zorg die je hebt net als een catastrofe op je inwerkt, dan zouden er klachten kunnen ontstaan in het hart- en vaatstelsel, op cognitief vlak en krijg je van die lelijke rimpels…

2. Je huid niet voldoende verzorgen

Dagelijks make-up en beautyproducten aanbrengen is prima, maar het is ook belangrijk om niet te vergeten deze dan ook weer goed te verwijderen van je huid als de dag er weer op zit. Zo laat je je huid “ademen” waardoor je de effecten kan tegenhouden van onzuiverheden, die bijdragen aan de tekenen van veroudering.

Lees ook  Na 9 jaar opent het echtpaar hun huwelijkscadeau die ze niet mochten openen van tante

3. Niet voldoende slapen

Het ligt misschien voor de hand, maar dat is niet zo. Slaap beïnvloedt het verouderingsproces en niet zo’n beetje ook. Weinig en slecht slapen bezorgen je wallen onder je ogen en is het zeker niet goed voor je vermogen om na te denken. Experts raden aan 7 à acht uur te slapen per etmaal en indien mogelijk aan een stuk door.

4. Niet veel sporten

Niet sporten is een gewoonte die je vooral moet afleren wil je energiek en “jong” blijven. Te lang zitten houdt in dat je kwetsbaarder wordt voor stress, innerlijke onrust, hart- en vaatziekten en voor het krijgen van onzuiverheden in je huid. Daar komt bovendien nog bij dat regelmatig en goed sporten inhoudt dat je ook afvalt, je spierspanning verbetert en dat het gunstig is voor je uiterlijke verschijning.

5. Roken

Ook over deze slechte gewoonte hoor je vaak wat. Het is echter goed om nog eens te herhalen dat gezond zijn en roken absoluut niet samen kunnen. Door te roken breng je je gezondheid in gevaar op de (middel)lange termijn en kunnen de tekenen van veroudering behoorlijk zichtbaar worden, vooral op de huid van rokers die stug vol blijven houden.

Lees ook  Els (53) verongelukt op 100 meter van huis nadat vrachtwagen haar aanrijdt bij het oversteken

6. In je ogen wrijven

Deze zag je misschien niet aankomen. Maar toch door regelmatige te wrijven in je ogen bestaat de kans dat het collageen en de elasticiteit in dit deel van je gezicht minder wordt. De huid is hier heel delicaat en gevoelig. Het kan zorgen voor kleine rimpeltjes die mettertijd alleen maar groter worden.

7. Ongezond eten

Je bent wat je eet zeggen we wel eens en daar zit een kern van waarheid in. Verzadigde vetzuren, producten die zijn bewerkt en veranderd, onregelmatige eetmomenten; allemaal dingen die je absoluut geen goed doen. Eten kan je helpen lang jong te blijven maar moet hetgeen wat je eet wel voldoende gezond en voedzaam zijn. Fruit en groente, granen, mager vlees, vette vis, olijfolie zijn bijvoorbeeld allemaal producten die vrije radicalen tegengaan en die aftakeling afwenden.

In feite is er weinig voor nodig om de tekenen van vroegtijdige veroudering te verminderen. Ben je bereid enkele gewoontes op te geven voor een betere levensstijl? De resultaten zullen niet lang op zich laten wachten en zal je je beter voelen!

Dit is hoe Elodie van Ex on the Beach er vroeger uitzag

Overleden vrouw in woning aangetroffen; verdachte aangehouden