in

Doodgeschoten man blijkt 25-jarige Rotterdammer die bijna vader werd, daders nog voortvluchtig

De politie heeft de identiteit achterhaald van de man die zondagavond rond 22.00 uur werd doodgeschoten aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord. Hij blijkt een 25-jarige inwoner van Rotterdam te zijn, die binnenkort vader zou worden. De daders zijn nog op te vlucht.

De politie doet over de identiteit van het slachtoffer nog geen mededelingen, maar bronnen melden dat het om Ibrahim Azaim gaat. Vrienden noemen hem ‘Bram’ of ’Ibro‘. De toedracht van de liquidatie zou in de drugsscene moeten worden gezocht.

Het slachtoffer was kort voordat hij werd doodgeschoten bij zijn ouders op bezoek geweest in verband met de ramadan. Zij wonen in de Ackersdijkstraat in Rotterdam. Hij had de ouderlijke woning nog maar net verlaten, toen hij tien meter verderop bij zijn auto onder vuur werd genomen. Hij rende weg, maar werd op de hoek van de straat opnieuw geraakt. Daar overleed hij badend in het bloed aan zijn verwondingen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De politie doet over de identiteit van het slachtoffer geen mededelingen, maar bronnen melden dat het om Ibrahim Azaim gaat. Vrienden noemen hem ‘Bram’ of ’Ibro‘.
De politie doet over de identiteit van het slachtoffer geen mededelingen, maar bronnen melden dat het om Ibrahim Azaim gaat. Vrienden noemen hem ‘Bram’ of ’Ibro‘. © Media TV
Volgens een buurman is Ibrahim opgegroeid in de Ackersdijkstraat: ,,Altijd aardig en vrolijk, een jongen van de buurt. Hij laat een zwangere vrouw achter.’’ Er zijn inmiddels wat bloemen gelegd op de plek des onheils. Bij de ouders van Ibrahim is het een komen en gaan van familieleden die hen condoleren. ,,Enkele vrouwen hebben vanochtend de stoep schoongemaakt omdat de bloedvlekken nog duidelijk zichtbaar waren.‘’

Lees ook  Heeft gebarentolk Irma Sluis corona?

Azaim werd zondagavond gevonden naast een auto op de hoek van de Bergselaan en Ackersdijkstraat en hij zou meerdere keren zijn geraakt. Een buurtbewoner zegt dat hij meerdere snelle schoten hoorde. ,,Ik hoorde tok, tok, tok. Ik ging kijken. Ik zag twee mannen wegrennen door de struiken naar de overkant van de straat. Toen hoorde ik een auto wegrijden.” Het zou gaan om een Audi, zeggen getuigen. Mensen die honderden meters van de schietpartij af wonen, hebben de schoten gehoord.

Broertje
Een geëmotioneerde vrouw dook een half uur na de schietpartij onder het politielint door. ,,Mijn broertje, mijn broertje”, riep ze. Op haar sokken rende ze naar het lichaam, dat onder een laken lag. Politieagenten vingen de vrouw op net voordat ze bij de man was en namen haar mee.

Te laat
De Rotterdamse VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans woont schuin tegenover de plek waar de man is doodgeschoten. Karremans hoorde de schoten. ,,Het was wel een halve minuut vol met schoten en harde knallen. Het geluid ging snel en het was keihard. Ik ben ernaartoe gerend maar er was toen al een mevrouw aan het reanimeren. Toen later een motoragent kwam helpen, was het duidelijk dat het te laat was’’, zegt hij geschrokken, in zijn deuropening.

Lees ook  Kindermoordenaar mag op verlof, want vele jaren vastzitten is voor niemand goed

Karremans zag eveneens dat de daders door de bosjes vluchtten en vanuit de Rodenrijsestraat wegreden in een Audi. ,,Ik ben geschrokken, maar vooral ook boos. Ik heb al zoveel shit gezien sinds ik hier in de gemeenteraad zit. Allemaal vanwege drugs, tenminste daar lijkt het op, al is dat nu nog speculeren. Er wonen hier superveel kinderen. Wij zaten hier vlak achter het raam televisie te kijken. Voor hetzelfde geld ben je morsdood.’’

Tekst gaat verder onder de tweet.

Onder de Spaansebrug, de brug tussen Overschie en de Spaanse Polder, werd kort na de schietpartij een auto in brand gestoken. Het was de Audi A4 waarmee de schutters er vandoor waren gegaan. De auto bleek half maart in Hoofddorp te zijn gestolen. Omwonenden werden opgeschrikt door een harde knal waarna ze de brandende auto zagen. ,,Gelijk daarna zagen we drie auto’s met hoge snelheid onder de brug wegrijden in de richting de rijksweg. Het onderzoek dat daarna onder en bij de brug werd gedaan, heeft nog wel enige tijd geduurd. ‘’

Negrito, het katje dat coronavirus had, is gestorven

Vrouw in shock na vondst granaat onder haar auto: ‘Ik ben zwanger van mijn derde’