in

Donaties stromen binnen: ruim 100.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19)

De crowdfundactie voor de uitvaart van Roos Verschuur (19), die omkwam bij de schietpartij in Utrecht, heeft nu al ruim 100.000 euro opgebracht.

En dat terwijl de actie gisteren pas is opgestart. “Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden.”

Martje, de buurvrouw van Roos, startte de crowdfundacties gisterenmiddag op. Haar buurman, de vader van Roos, heeft het niet breed en ze wil er voor zorgen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van een uitvaart.

Verdeeld onder alle slachtoffers
Omdat er inmiddels zo veel geld is opgehaald, heeft Martje besloten dat het geld verdeeld zal worden onder slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij.

‘Alle kleine beetjes helpen’
En inmiddels stromen de donaties binnen.

Veel mensen laten een berichtje achter op de crowdfundpagina’s, waarin ze de nabestaanden een hart onder de riem steken. Een greep uit de reacties:

Joanna schrijft: Een klein bedrag, maar met liefde gegeven, RIP

Inez schrijft: Alle kleine beetjes helpen. Heel veel sterke

Lees ook  André Hazes openhartig over relatie met familie: ‘Mijn vader was nog minder thuis dan ik’

Ruud schrijft: Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden.

Esther schrijft: Wat mooi dat je dit doet. Het is vreselijk dat dit gebeurd is. We bidden voor jullie. Sterkte!

Henny schrijft: Heel veel sterkte voor alle familie, vrienden en kennissen van Roos….wat ben jij een toffe buurvrouw, met het hart op de goede plaats!!!

‘Niet druk maken over die rotcenten’
“Mijn buurman heeft het niet breed”, vertelde buurvrouw Martje gisteren aan RTL Nieuws. “Ik weet zelf wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken. Ik wil hem helpen zodat hij niet nog meer financiële problemen krijgt.”

Roos woonde samen met haar vader in Vianen. “Roos was zijn alles, zijn oogappeltje. Dit is iets wat ik moest en kon doen voor hem.

Ik hoop dat hij zich daardoor meer kan focussen op het rouwen. Hij moet en mag verdrietig zijn, hij moet zich niet druk maken over die rotcenten. Zo kan hij afscheid nemen zonder zorgen.”

Lees ook  Haar arts verzekerde haar dat het alleen maar een puistje was dat niet weg wilde gaan. Maar tien jaar later gebeurde DIT…

Ruim 2500 condoleances
In Utrecht en omliggende plaatsen stellen gemeenten hun inwoners in de gelegenheid om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden van slachtoffers van de schietpartij.

In de plaatsen Vianen, Leerdam en Meerkerk, die onder de gemeente Vijfheerenlanden vallen, zijn condoleanceregisters geopend in de gemeentehuizen.

De gemeente Utrecht opende dinsdag een onlinecondoleanceregister. Vanochtend waren daar al zeker 2500 reacties op binnengekomen.

Ook liggen er condoleanceboeken in het wijkservicecentrum Vleuten-De Meern en het Stadskantoor.

‘Immens groot hart’
Volgens bekenden was Roos een lief, spontaan meisje, dat altijd klaarstond voor anderen.

“Zo zachtaardig, zo begaan, met zo’n immens groot hart. Zo zou iedereen moeten zijn. Ik heb onmenselijk veel pijn en verdriet en hoop nog altijd dat ik wakker word uit een nachtmerrie.”

Drie slachtoffers
Bij de aanslag in Utrecht van maandag kwamen in totaal drie mensen om het leven. Vijf mensen raakten gewond, waarvan drie ernstig.

De vermoedelijke dader, Gökmen T., is opgepakt. Hij wordt uiterlijk aankomende vrijdag voorgeleid. ‘Roos was juist altijd degene die anderen hielp’

Ontsnapte man dood gevonden in rivier… met handboeien nog om

Zwangere vrouw jat voor 900 euro uit Primark en duwt beveiliger van de trap