in

Dokters vertellen ouders dat pasgeborene dood is. Maar toen ze de baby aan de moeder gaven, gebeurde er een mirakel.

Het lijkt een van de hersenkrakers die we als kind onmogelijk konden oplossen: “Een baby werd eerst geboren. Maar de andere leeft al langer. Hoe is dat mogelijk? Voor de familie Ogg was dit echter geen raadseltje. Het was de realiteit en hun leven.

In 2010 waren David en Kate Ogg in blijde verwachting van de geboorte van hun tweelingen. Maar toen Kate op 25 maart al na 27 weken haar weeën kreeg, groeide de bezorgdheid.

Kate beviel van een jongen en een meisje. Zij en David waren in extase. Maar enkele minuten later keerde de dokter terug met hartverscheurend nieuws.

Ze vroegen de ouders of ze al een naam voor de jongen hadden. De ouders zeiden dat ze hem Jamie zouden noemen.

Dan vertelden de dokters hen dat Jamie het niet gehaald had. Zijn longen waren onderontwikkeld. Ze zeiden dat hij niet kon ademen.

Kapot van verdriet vroeg Kate of ze haar zoon mocht vasthouden om afscheid te nemen.

Lees ook  Man (68) doodt vrouw met 49 messteken, kinderen blijven hem steunen

“Ik had hem zes maanden gedragen. Niet lang genoeg, maar ik wilde hem leren kennen. Ik wilde hem vasthouden en dat hij ons zou kennen”, herinnert Kate zich. “We hadden ons neergelegd bij het feit dat we hem zouden verliezen. We probeerden gewoon van de laatste momenten te genieten.”

De dokters brachten Jamie binnen en legden de baby op haar borst. Kate hield haar zoon vast, terwijl ze snotterde van verdriet. En dan gebeurde er iets wonderbaarlijk …

“Hij hapte plots naar adem. Dan opende hij zijn ogen”, zegt Kate. “Hij ademde en greep de vinger van David vast.”

Dokters zeiden dat het gewoon reflexen waren en geen teken van leven. Maar het moederinstinct van Kate vertelde haar iets anders. Ze deed een beetje borstmelk op de tip van haar vinger en hield het tegen Jamie’s lippen. Hij zoog het gulzig op.

Lees ook  Goed idee? Minder kinderbijslag voor ouders die hun kinderen niet laten vaccineren

Terwijl Kate hem vasthield, leek hij sterker en sterker te worden. Uiteindelijk moesten de dokters toegeven wat voordien onmogelijk leek: Jamie had het overleefd.

“We voelen ons zo gezegend”, zei David. “We zijn de gelukkigste mensen ter wereld.”

Nu, zeven jaar later, doen Jamie en zijn tweelingzusje Emily het uitstekend. Zoals de meeste tweelingen delen de twee een bijzondere band. Die band was nog meer evident toen hun ouders hen het verhaal van hun ongelofelijke geboorte vertelden.

“Emily barstte in tranen uit. Ze was echt overstuur en ze bleef Jamie maar knuffelen”, zei ze.

De tweelingen hebben ondertussen een babybroertje genaamd Charlie.

Omwille van het belang van lichamelijk contact, vroeg Kate om Charlie meteen na de geboorte te mogen vasthouden. Ze knuffelde hem 3,5 uur lang.

Dankzij het moederinstinct van Kate en de vastberadenheid om voor haar baby te vechten, is Jamie vandaag bij hen.

Dit is een onvervalst mirakel!

“Mijn dochter heeft zich per ongeluk doodgeschoten”, beweerde haar vader. Dan ontdekt de politie wat er echt was gebeurd

Verlaten hond wandelt twee keer 32 km om familie te zoeken, maar ze waren verhuisd.