in

Dokters moeten arm van man amputeren nadat hij zijn favoriete gerecht had gegeten

Het is altijd spannend om iets nieuws te proberen, of het nu gaat om nieuwe ervaringen zoals reizen, avonturen, een nieuw boek of iets nieuws om te eten.

Naarmate de globalisering vordert, kunnen we steeds meer voedsel van over de hele wereld proeven, wat fantastisch is.

Omdat de hele wereld vol zit met van smaken, kruiden en gerechten die zo verschillen dat je niet eens wist dat ze bestonden.

Onder de vele gerechten die erg populair zijn geworden over de hele wereld, behoort natuurlijk de beroemde sushi! Er is voor iedereen wat wils: rauwe vis, rauwe groenten, Japanse omelet, etc.

Maar voor een 71-jarige Koreaan kostte een bord sushi bijna zijn leven, berichtte Ekstra Bladet.

Door de maaltijd raakte de man geïnfecteerd door een bacterie, wat leidde tot zo ernstige complicaties dat artsen een groot deel van zijn arm moesten amputeren. Zijn geval was het onderwerp van een artikel in de New England Journal of Medicine.

Lees ook  20-jarige jongen gaat viraal met bizarre foto vanuit zijn ziekenhuisbed

De man had een portie sushi gegeten die niet helemaal goed was voorbereid. Kort na de maaltijd kreeg hij blaren en wonden op zijn hand en arm.

Twaalf uur na het eten van de besmette sushi, zwol zijn linkerhand zo erg dat vloeistof lekte, waardoor ondraaglijke pijn ontstond.

De 71-jarige man had al type 2 diabetes en hypertensie. Daarnaast was hij ook behandeld voor nieraandoeningen, meldt CNN.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en de artsen wisten meteen dat er iets helemaal mis was. Hij werd onmiddellijk onderzocht en artsen ontdekten dat een holte, van 3,5 x 4,5 centimeter, in zijn linkerhand met bloed was gevuld, terwijl de hand bleef opzwellen.

Tijdens de test legde de 71-jarige man uit dat hij sushi had gegeten en kort daarna ontdekten de artsen dat hij een zeer krachtige bacteriële infectie was opgelopen.

De man was geïnfecteerd met Vibrio vulnificus. Deze bacterie kan het lichaam infecteren als een persoon rauw zeevoedsel eet of bijvoorbeeld via open wonden in geïnfecteerd water.

Lees ook  Twee dagen niet douchen? Dit gebeurt er met je lichaam!

De artsen probeerden de zwellingen te verminderen en om zoveel mogelijk geïnfecteerd weefsel te verwijderen.

Ondanks hun inspanningen verloor de man zijn hand. Ze moesten zijn linker onderarm amputeren, 25 dagen nadat hij op de spoedeisende hulp belandde.

“De patiënt herstelde zich goed na de operatie en kon naar huis”, schreven de auteurs van het onderzoek in het New England Journal of Medicine.

Het is niet de bedoeling dat we stoppen met sushi eten. Maar het is belangrijk aandacht te schenken waar we het eten.

De vis moet altijd al ingevroren zijn en de bereiding moet voldoen aan alle geldende regels met betrekking tot de aanschaf van de vis en natuurlijk de hygiëne.

Dus voel je vrij om het artikel met je vrienden en familie te delen, zodat ze weten dat ze ook op moeten letten.

Giel Beelen koopt twee wekkers nadat hij zich wéér versliep voor eigen show

Gitte uit Hotter Than My Daughter is de ´kamelenteen koningin´ van Groningen