in

Dokters leggen uit wat er met je lichaam gebeurt wanneer je avocado eet

Avocado is sinds een lange tijd een van mijn favoriete dingen om in huis te hebben. Toen ik opgroeide was avocado zeldzaam, en enkel verkrijgbaar in bepaalde winkels maar vandaag is het een zeer populair en bovenal zeer gezond ingrediënt!

Om eerlijk te zijn, had ik geen enkel idee hoe gezond avocado’s waren toen ik ze begon te eten, en ze zijn zo lekker!

Hier zijn 9 redenen waarom je meer avocado moet eten!

Studies aan de Universiteit van Illinois toonden een verband tussen de consumptie van luteïne , de natuurlijke substantie die avocado’s groen maakt, en een verbeterde mentale werking.

Luteïne heeft ook ontstekingsremmende effecten op de hersenen, die onze cognitieve functies positief kunnen beïnvloeden. De cognitieve vaardigheden bepalen hoe goed we dingen onthouden, problemen oplossen en hoe goed we informatie kunnen verwerken.

2. Vol met voedingsstoffen

Een andere studie toonde dat deelnemers die enkele lepels avocado in hun salade doen, meer voedingsstoffen en vitamines opnemen die kanker en hartziekten voorkomen, en dat versterkt dan weer het immuunsysteem.

De onderzoekers zijn van mening dat avocado het ook gemakkelijker maakt voor het lichaam om antioxidanten te absorberen uit andere gezonde voeding.

Lees ook  Meisje, 14, verzet zich tegen ver krachters en wordt levend verbrand

3. Vermindert de kans op hartziekten

Avocado’s hebben bewezen vele positieve effecten te hebben tegen hart – en longziekten, dankzij een lage inhoud van verzadigde vetten en een hoog aantal gezonde vetzuren.

Teveel verzadigde vetten eten, verhoogt de cholesterol, terwijl gezondere, onverzadigde vetten eten dit vermindert. Avocado bevat ook antioxidanten zoals carotenoïden en fenolen die ontstekingen en oxidatieve stress kunnen voorkomen, terwijl ze ook de bloedcirculatie verbeteren.

4. Vermindert de drang naar suikers

Een Noorse studie liet verschillende deelnemers avocado eten tijdens elke maaltijd. Degenen die avocado aten, voelden zich langer vol dan degenen die geen avocado aten.

Probeer avocado te vervangen met je normale saladedressing!

5. Beschermt je huid

De voedingsstoffen in avocado doen heel veel goeds voor je lichaam, zelfs aan de buitenkant. Zeaxanthine is een substantie die in avocado zit en die uitstekend werkt tegen oxidatieve UV-schade en houdt de huid zacht en gezond.

6. Scherper zicht

Zeaxanthine gevonden in avocado vecht tegen leeftijdsgebonden oogproblemen die het zicht verslechten.

Dus eet avocado indien je je ogen lang in uitstekende conditie wilt houden!

7. Bevat meer kalium dan bananen

Kalium is een voedingsstof waar velen onder ons niet genoeg van kunnen krijgen.

Kalium is nodig voor de normale functie van het zenuwstelsel, bloeddruk en spieren. Avocado’s bevatten heel veel kalium, 14% van je dagelijkse inname, vergeleken met 10% in bananen.

Lees ook  Lichaam dode baby aangetroffen op balkon in Schiedam!

8. Een pak vezels

Vezels zijn een natuurlijke voedingsstof die wordt gevonden in hoge hoeveelheden in avocado’s. Het is nodig om je maag en lichaam zo goed mogelijk te laten werken.

100 gram avocado bevat 7 gram vezels, wat 27% is van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Niet slecht dus!

9. Mensen die avocado eten zijn gezonder

Een studie bekeek de eetgewoontes en algemene gezondheid van mensen die regelmatig avocado eten. Ze analyseerden de gegevens van 17.567 deelnemers in de Verenigde Staten en avocadoliefhebbers bleken gezonder te zijn dan degenen die geen avocado eten.

Mensen die avocado eten, wegen doorgaans minder, hadden een lager BMI en minder buikvet.

Ik wist al dat avocado’s gezond waren, maar ik had geen enkel idee dat het zoveel voordelen had. 

Het goeie is dat avocado gemakkelijk te gebruiken is op vele manieren. Je kan het toevoegen aan een smoothie of het gebruiken in je chololademousse of broodje.

Klik op de LEUK-knop hieronder, zodat meer van je vrienden kunnen lezen over de voordelen van avocado!

Gefolterde moeder neergestoken door 2-jarig zoontje nadat gewelddadige vriend vroeg om “mama neer te steken.”

Levenloze orchideeën? Dit is de geheime truc om je uitgeputte plant opnieuw te laten bloeien