in

Dokters genoodzaakt om man zijn handen te amputeren – na infectie van 3-jarig zoontje

Kevin Breen was een toegewijde vader en echtgenoot.

Hij was een echte familieman die heel graag tijd spendeerde met z’n vrouw en kinderen. Ook was de man een fervent sportliefhebber en genoot hij ten volste van het leven.

Maar op een dag veranderde Kevins leven compleet. Alles begon met een infectie, en eindigde met een amputatie van eerst zijn linkerhand, daarna enkele vingers van zijn rechterhand en ten slotte zijn beide benen vanaf de knieën.

De nachtmerrie begon tijdens kerstmis 2016. Kevin Breen voelde dat er iets niet juist was toen hij op een dag thuis kwam met koortsachtige symptomen en keelpijn.

Kevin bleef thuis van het werk maar begon daarna ook buikpijn te voelen. De man besloot naar het ziekenhuis te gaan en dacht dat hij griep had. Maar de tests daar toonden iets heel anders, aldus CNN.

De dokters stonden voor een raadsel. Ze stuurden Kevin naar huis met wat medicatie en vertelden dat hij moest terugkomen indien hij zich niet beter voelde.

3 liter etter in maag
Helaas werd de buikpijn alleen maar erger. De volgende ochtend al moest zijn echtgenote Julie hem opnieuw naar het ziekenhuis brengen.

“Het was angstaanjagend,” vertelde Julie aan TODAY.

Eerst dachten de artsen dat het ging om een alvleesklierontsteking. Kevin vertoonde ook tekenen van sepsis en septische schokken, waardoor de dokters de keuze maakten om de man te opereren.

Lees ook  Onafscheidelijk tot het einde: 3 jarige tweeling hield elkaars handen vast terwijl ze stierven in huisbrand

Tijdens een chirurgische procedure stelden ze vast dat Kevins maag vol zat met 3 liter etter. De oorzaak was nog steeds onbekend, maar het virus verspreidde zich verder tot in de maag.

Verspreid naar buik
Niet lang daarna kreeg Kevin een zware uitslag op zijn borst.

De dokters vreesden voor een toxische shock syndroom. Toen ze de man verder testten vonden ze de bacterie die streptokokken veroorzaakt.

Door de tests, de uitslag op zijn borst en het feit dat Kevins zoontje van drie eerder ook genezen was van een keelontsteking, konden dokters de oorzaak achterhalen.

Een zware streptokokkeninfectie had zich verspreid vanaf Kevins keel tot in zijn maag, waar zijn lichaam niet tegen bestand was.

Organen lieten het afweten
De situatie was acuut. Kevins lichaam liet het beetje per beetje afweten. De papa van de kleine peuter was aan het aftakelen en zijn leven hing aan een zijden draadje.

Spoedarts Elizabeth Steensma vertelde aan CNN dat “ze de klok rond hebben gewerkt om de man in leven te houden” zodat hij zou kunnen terugkeren naar zijn familie.

Maar Kevins handen en voeten konden niet meer gered worden.

Lees ook  “Hallo papa, ik voel me niet zo goed. Kun je me naar de dokter brengen?” In het ziekenhuis wordt het verschrikkelijke onthuld

Doordat de bloedtoevoer naar zijn handen en voeten was gestopt, die vitale organen zoals de hersenen en zijn hart in leven te houden, begonnen Kevins handen en voeten zwart te kleuren. Dat betekent dat het vlees aan de ledematen was afgestorven.

Amputaties nodig
De ongewone toestand leed er toe dat Kevin beide benen vanaf de knieën moest amputeren. Hij was ook genoodzaakt om zijn linkerhand te amputeren, naast enkele vingers aan zijn rechterhand.

Maar tegen alle verwachtingen in overleefde Kevin deze ellende!

Hersteld
Kevin heeft de afgelopen heel wat chirurgische procedures moeten ondergaan. Het zal nooit meer zoals voordien zijn, maar met de vastberadenheid en een positieve ingesteldheid kon Kevin tegen alle verwachtingen in herstellen.

Maar hij kwam terug. Met behulp van prothesen, en hij kan opnieuw stappen, zich aankleden, autorijden en andere basisvaardigheden.

En het belangrijkst van allemaal: hij kan opnieuw met zijn kinderen spelen en tijd doorbrengen met zijn dierbare vrouw.

Nou, dat is een waar mirakel.

Wat vreselijk om Kevins lijdensweg te lezen. Maar wat een doorzetter, zeg. Hij houdt er opnieuw een actieve levensstijl op na, ondanks de obstakels onderweg.

Deel dit artikel als jij Kevin en zijn gezin ook het allerbeste wenst in de toekomst!

Vader werd na brutale aanval verlamd achtergelaten met een halve schedel en ‘verzonken’ hersenen

Elke avond laat deze bakker onverkocht brood en ander voedsel voor mensen in nood op een bankje achter