in

Doe de test om te kijken welke hersenhelft bij jou domineert: Welk gezicht kijkt volgens jou het vrolijkst?

Een theorie is dat de ene hersenhelft domineert over de andere. Dit resulteert in verschillende gedachten en persoonlijkheden in een persoon.

Bijvoorbeeld: Iemand met een dominantere linkerhersenhelft is meer logisch, analytisch en objectief, terwijl een persoon met een dominerende rechterhersenhelft meer intuïtief, reflecterend en subjectief is.

Daarom hebben we vandaag een leuk testje om jouw dominantere hersenhelft te ontdekken…Bekijk de onderstaande afbeelding eens goed. Welke van de twee gezichten lijkt volgens jou het gelukkigst?

Gezicht A
Heb je het eerste gezicht gekozen, dan heeft de linker hemisfeer de overhand op de rechter. De linkerkant is gewijd aan logica, taal en analytisch denken.

Lees ook  9-jarige zegt, dat ze God tegen haar hoorde zeggen, dat ze in de bosjes moest kijken. Nu wordt ze gezien als een held

Daarom denk je liever eerst goed na voordat je overgaat op actie. Je bent objectief, logisch en analytisch. Je bestudeert de voor en nadelen voordat je iets onderneemt.

Deze regels probeer je in het dagelijkse leven altijd na te leven wat resulteert in een goede manier van werken, zonder ooit iets niet af te maken.

Mensen om jou heen erkennen deze intelligentie en lijken deze manier te bewonderen en te respecteren.

Gezicht B
Is volgens jou het rechter gezicht gelukkiger, dan prevaleert de rechter hemisfeer boven de linker hersenhelft.

Lees ook  Baby niest, maar kijk nu wanneer hij zijn mond opent en 2 woordjes zegt. Ik ben sprakeloos!

Dit deel van de hersenen is het meest geschikt voor taken die creativiteit en expressiviteit omvatten. Je bent opmerkzaam en nadenkend en denkt na over de ervaringen die je hebt opgedaan.

Dit aspect kan als zeer positief worden gezien, omdat het betekent dat je elke ervaring ervaart als een vorm van leren.

Door je expressiviteit kan jij moeilijk je emoties verbergen. Mensen in jouw omgeving hebben snel door wanneer jij boos of gefrustreerd bent.

Je omringt je graag met vrienden en herkent mensen die geen goede bedoelingen hebben onmiddellijk.

Slaap je met de slaapkamerdeur open? Tijd om daar snel verandering in te brengen. En wel hierom!

Goed nieuws: Haken en breien is goed voor onze gezondheid!