in

Zoon vermoordt moeder (71) in Eindhoven

De 71-jarige vrouw uit Maarheeze die zaterdagmiddag dood werd gevonden in een woning aan het Methusalemplein in Eindhoven, blijkt door een misdrijf om het leven zijn gekomen. De 40-jarige zoon van het slachtoffer is opgepakt, zo meldt de politie vandaag.

De man meldde zich kort na het middaguur op het politiebureau in Eindhoven, waar hij werd aangehouden. Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning wordt verder onderzocht.

Lees ook  Yolanthe krijgt 19 miljoen met scheiding

De technische recherche heeft een groot deel van zaterdag sporenonderzoek gedaan in de woning. Ook de auto van de vrouw is meegenomen voor onderzoek.

Expats en studenten
De woning waar de vrouw werd gevonden ligt op de vierde verdieping van een appartementencomplex. In de buurt wonen opvallend veel expats en internationale studenten. Volgens Braziliaanse buren woont op het adres een Nederlandse man.

Lees ook  Slachtoffer Breda verklaarde voor zijn dood: ‘Ik ben in brand gestoken’

De buren reageerden gelaten op het nieuws. ,,Een van de redenen om Brazilië te verlaten, was het geweld. Dit geeft me wel een vreemd gevoel.” Van het incident hebben ze weinig meegekregen.

Het Methusalemplein in Eindhoven is gelegen in een zijstraat van de Tongelresestraat, vlakbij de Vestdijk. De omgeving was lange tijd afgezet met linten. De zoon zit vast en wordt verhoord.

Munira ontwaakte na 27 jaar uit coma: ‘Geef de hoop nooit op’

Politie deelt verontrustende video van jong meisje dat door auto wordt gevolgd – om ouders te waarschuwen