in

Dode man in supermarkt stiekem verborgen onder parasols, zodat supermarkt open kon blijven

Het lichaam van een overleden man in een Braziliaanse supermarkt is afgelopen vrijdag stiekem verborgen onder parasols zodat de supermarkt open kon blijven.

De Franse Supermarktketen Carrefour heeft dat toegegeven nadat klanten van het filiaal in de stad Recife er online schande van hadden gesproken.

Het voorval van vorige week vrijdag kwamen woensdag aan het licht toen foto’s viral gingen op het internet. Daarop is te zien hoe drie groene parasols zijn neergelegd in het gangpad waar de dode man lag.

Lees ook  Eerste werkdag om nooit te vergeten: Pool fietst op snelweg naar zijn werk

„Carrefour biedt excuses aan voor de inadequate manier waarop het met de trieste en onverwachte dood van de heer Moises Santos, slachtoffer van een hartaanval, in de winkel in Recife (Pernambuco) is omgegaan.

Het filiaal heeft de winkel ten onrechte niet onmiddellijk gesloten in afwachting van de begrafenisondernemer na het incident”, schrijft de plaatselijke dochteronderneming van de Carrefour in een verklaring.

Lees ook  Shelly Sterk heeft het coronavirus gehad: "Ik kan je vertellen: dat wil je echt niet"

Het bedrijf heeft zich verontschuldigd bij de familie van de man. „Het heeft me woedend gemaakt”, zei de weduwe tegen Braziliaanse media.

„Menselijkheid heeft kennelijk geen enkele waarde, het is ze alleen maar om geld te doen. Voor mij is het een kwestie van respect. Het is een verschrikkelijk gevoel.”

Irakees die zijn Friese vrouw voor ogen van hun kinderen doodde alweer vrij

André Hazes over ‘ruzie’ met Rachel: ‘Het is echt de grootste bullshit’