in

DIT zijn de symptomen van een schildklieraandoening! Miljoenen vrouwen negeren dit!

Vaak als we ons niet lekker voelen worden onze lichamelijke klachten al snel afgedaan als een verkoudheid, een griepje of als ouderdomsklachten. Deze klachten kunnen echter ook iets anders betekenen!

Natuurlijk zal dit vaak ook het geval zijn en is er zelden echt iets ernstigs aan de hand, maar toch moeten sommige symptomen niet genegeerd worden. Een groot aantal symptomen zouden namelijk wel eens kunnen wijzen op een schildklieraandoening. De schildklier is maar heel klein, maar heeft een belangrijke functie. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het goed functioneren van stofwisselingsprocessen en de groei. Als de schildklier te snel of te langzaam werkt kan dit problemen opleveren.

Lees ook  Deze vrouw plakte een inlegkruisje onder haar oksel vast. Toen ze haar kleren uit deed, kon ze het verschil niet geloven.

En te snel- of te langzaam werkende schildklier kan een heleboel symptomen veroorzaken:

1. Verdrietig voelen of depressief zijn: als je schildklier niet goed werkt kan dat enorm veel invloed hebben op je humeur. Zo kun je je bij een schildklierafwijking extreem vermoeid voelen, slapeloosheid ervaren, je depressief voelen en nergens zin in hebben.

2. Constipatie: aangezien je schildklier invloed heeft op stofwisselingsprocessen kun je bij een ontregelde schildklier last krijgen van constipatie, onverklaarbaar gewichtsverlies- of toename, diarree, een zwaar gevoel op de maag en continue honger ervaren.

Lees ook  Moeder doet schokkende ontdekking onder trampoline van kinderen: “Een nachtmerrie”

3. Hartklachten: de schildklier is van grote invloed op je hartritme en hartfrequentie. Heb je hartklachten en helpt niks? Dan zou de oorzaak wel eens bij je schildklier kunnen liggen.

4. Een ontregelde vochthuishouding: een heel belangrijk symptoom van een ontregelde schildklier is vochtophoping (ook wel oedeem genoemd). Dit kan zich uiten door een opgezwollen klier, een pafferig gezicht of uitpuilende ogen.

Herken jij jezelf in één of meerdere symptomen? Vraag dan een schildklieronderzoek aan bij je huisarts!

Pasgeboren baby werd gevonden in de laadbak van een pick-up. Verpleegster werpt 1 blik op hem en weet meteen waar hij vandaan kwam.

Heeft Gerard Joling een kind in Azië?