in

ZONDAG 8 CENTIMETER SNEEUW IN NEDERLAND!

Er zijn her een der al wat verdwaalde sneeuwvlokken te zien, maar komende nacht volgen er een stuk meer. Het gaat sneeuwen en niet zo’n beetje ook! In de Randstad wordt tot wel 8 centimeter sneeuw verwacht.

Er valt vannacht in het hele land winterse neerslag. Volgens Meteogroup is de kans op nerslag ’vrijwel 100 procent’. In het zuidwesten van het land zal het als eerste weer droog worden, terwijl het in het noordoosten in de ochtend pas echt los zal gaan. In totaal zal er naar verwachting tussen de 2 en 8 centimeter sneeuw vallen, met de grootste hoeveelheid in een smalle strook dwars over het zuiden en westen van het land.

Lees ook  Famke Louise zegt ‘sorry’ en belooft zich te laten voorlichten: ‘Sta niet meer achter actie’

Code geel
Naast sneeuwval, kan het ook enige tijd gaan ijzelen. Automobilisten moeten zaterdagavond rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Tussen elf uur vanavond en zeven uur ’s ochtends heeft het KNMI code geel afgegeven.

Aankomende zondagochtend is de kans groot dat je een witte doek over alles ziet liggen. De kans is vooral aanwezig voor mensen die in Drenthe, Friesland, Groningen, Overijssel of het oosten van Gelderland wonen.

Lees ook  Nelly (96) is door corona doodongelukkig en gaat in hongerstaking

Je moet er wel snel bij zijn om sneeuwballen of een sneeuwpop te maken, meldt Weeronline. Naarmate de ochtend vordert, gaat de neerslag over in regen.

Komende dagen
De komende dagen wordt het koud en droog. Alhoewel de temperatuur een paar graden boven het vriespunt zal liggen, zal de gevoelstemperatuur rond het vriespunt liggen door de gure oostenwind.

De voorspellingen deden al een koude winter vermoeden. Het ziet er naar uit de we de eerste sneeuw van het jaar krijgen. Zou een witte kerst je wat lijken?

Man weigert te helpen in huishouden. Geniale wraak van vrouw doet hem snel spijt krijgen.

PANIEK OP SCHIPHOL: Man zwaait met mes en valt mensen aan!