in

Dit onderzoek toont aan dat van veel koffie drinken je langer leeft

Wil je langer leven? Dan zou de oplossing meer koffie drinken zijn. Althans, dat is de bewering die Spaanse onderzoekers doen in een recent onderzoek.

De onderzoekers hebben de gezondheid en sterfte van ongeveer 20.000 mensen geanalyseerd tijdens een onderzoeksproject die al sinds 1999 in Spanje plaatsvindt.

De onderzoeksresultaten werden gepresenteerd op het jaarlijkse congres van het European Congress of Orthodontics (ESC). Tijdens het vergelijken van mensen die vier kopjes koffie per dag dronken, naar mensen die nooit koffie dronken, had 64% van de koffie drinkers een veel lager risico om eerder dood te gaan. Tijdens het onderzoek werd rekening gehouden met factoren zoals geslacht, leeftijd en voedingspatroon van de deelnemers.

Lees ook  Bejaard slachtoffer vertelt over babbeltruc: 'Ik laat me niet voor de gek houden. Maar ben toch in de maling genomen'

Hieruit werd geconcludeerd dat koffie een belangrijk onderdeel kan zijn van een gezond dieet. Dit geldt vooral voor mensen van 45 jaar en ouder. Uit eerder onderzoeken werd al aangetoond dat koffie gezondheidsvoordelen kan hebben. Dit grote en belangrijke onderzoek bevestigt dit feit.

Een van de voornaamste redenen waarom koffie wonderen doet voor de gezondheid is cafeïne. Cafeïne verhoogt ons metabolisme en vermindert het risico op diabetes type 2 en dementie, zoals de ziekte van Alzheimer. Daarnaast wordt koffie ook verondersteld te beschermen tegen verschillende leverziekten en huidkanker.

Lees ook  Overlastgevende trouwstoeten Rotterdam en Amsterdam op de bon. 5000 euro BOETE!

Aanstaande vader: ‘Ik heb onze rekening geblokkeerd voor mijn zwangere vrouw’

Hou je van pittig? Je kunt nu pepers telen in vorm van mannelijke geslacht