in

Dit kleine meisje wacht tot het donker en doet dan iets verschrikkelijks. De gevolgen van haar daad zijn verschrikkelijk.

De vijfjarige Sofia Ezhova uit Rusland is, zoals zo velen, een grote fan van de toverserie Winx Club. In de serie zijn er vijf feeën, die samen de feeënschool Alfea bezoeken.

Op een dag zag Sofia iets op Facebook dat haar nieuwsgierig maakte. Het was een foto van een van haar lievelingskarakters uit de serie en de vraag: „Hoe word ik fee?“ Sofia had er altijd van gedroomd een echte fee te worden.

Op hun vijfde geloven kinderen nog makkelijk in magie en het kost hun moeite het onderscheid te maken tussen werkelijkheid en fantasie – vooral als ze op die manier gelokt worden.

Sofia leerde het bericht en de aanwijzingen uit haar hoofd. Nu hoeft ze alleen nog maar de gelegenheid te hebben de „toverspreuk“ te gebruiken en een fee te worden.

Eindelijk op een rustige nacht zag Sofia haar kans. Ze wachtte tot iedereen lag te slapen. Toen stond ze zachtjes weer op om de aanwijzingen toe te passen.

Lees ook  52-jarige man in Zwaag omgekomen door misdrijf

Dit stond in het bericht:

„Om middernacht, als iedereen slaapt sta je weer op en draai je driemaal in het rond. Dan zeg je de magische woorden: ‘Alfea, jullie kleine feeën, geef me de kracht die ik nodig heb. Ik smeek jullie.’

Dan ga je zachtjes naar de keuken. Niemand mag je zien anders vervliegt de kracht van de magische woorden. Draai nu het gasfornuis aan, alle vier de pitten. Maar steek ze niet aan, je wilt je toch niet verbranden? Ga dan weer naar bed.

Het magische gas zal tot je komen, je zult het inademen terwijl je slaapt en de volgende ochtend, als je weer wakker wordt, zeg je: ‘Dank u Alfea. Ik ben nu een fee.’ In je zult je in een echte vuurfee veranderen.“

Toen Sofia echter probeerde het fornuis open te draaien, stak het gas zich aan en liep ze zware verbrandingen op. Gelukkig merkten haar ouders het en brachten ze haar meteen naar het ziekenhuis. Als ze niet op tijd wakker waren geworden dan zou misschien de hele familie in slaap gestorven zijn.

Lees ook  Maud was 16 en verslaafd: Ik gebruikte overal

Er werd in Rusland melding gemaakt van meerdere dergelijke gevallen. Sommige families hadden geluk en konden zichzelf redden, maar anderen hadden niet zo veel geluk.

De politie zoekt nog steeds naar de verantwoordelijken voor deze verschrikkelijke en onder bepaalde omstandigheden dodelijke grap.

De autoriteiten hebben het publiek nogmaals op de gevaren gewezen. Voordat kinderen dit soort dingen gaan doen is het belangrijk dat ze weten dat ze er met hun ouders over praten.

Dat er mensen zijn die kinderen op deze vorm en manier geweld willen aandoen is onvoorstelbaar, maar helaas de treurige werkelijkheid. Het enige wat ouders kunnen doen is oppassen wat hun kinderen op internet zien en vaak met hun over de gevaren te spreken. We kunnen slechts hopen dat de dader gepakt wordt en er recht gesproken wordt.

Pestkop slaat klasgenoot onverwachts op school.. Wat er vervolgens gebeurd had hij niet verwacht

Deze gorilla verovert het internet. Als hij zich omdraait begrijp je meteen waarom