in

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je het “schone” deel van beschimmeld brood eet

Brood maakt al zo lang deel uit van ons dieet dat we ons nog nauwelijks een leven zonder kunnen inbeelden.

Het kan gegeten worden bij het ontbijt, middageten en avondeten, en er zijn weinig soorten vlees die niet met een sneetje brood gegeten kunnen worden. Om nog maar te zwijgen van sandwiches en broodjes waarmee de combinaties eindeloos zijn.

Het is dan ook ontzettend frustrerend wanneer je denkt dat je nog brood in huis hebt, maar ontdekt dat het beschimmeld is. We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Je neemt een sneetje brood en ziet blauwgroene plekken schimmels. In sommige gevallen kan je de schimmel gewoon wegsnijden en de rest opeten … toch?

Lees ook  André Hazes hand in hand met mysterieuze vrouw in Spanje

Dat is toch wat ik altijd deed, tot ik de informatie in het volgende artikel las. Misschien dat ook jij je gedrag in de toekomst zult aanpassen …

Volgens Tech Insider kan schimmel op je brood gevaarlijker zijn dan je denkt.

Het doet je broodje niet alleen anders smaken, maar brood consumeren met schimmel, zelfs het schone deel, kan je erg ziek maken.

Hoewel het erop lijkt dat het brood slechts voor een stukje door schimmel is aangetast, kunnen de schimmeldraden veel verder reiken en het hele brood aantasten.

Net zoals bomen verspreidt schimmel zich door de wortels onder het oppervlak, ongezien, en zo kunnen ze een heel brood aantasten en oneetbaar maken.

Lees ook  Iedereen moet deze 3 feiten weten over moeders die een keizersnede hebben gehad

Om het nog erger te maken, kunnen schimmelsporen gemakkelijk verspreid worden naar andere sneetjes in de zak. Voor je het weet, heb je geen andere keuze dan het hele brood weg te gooien.

Hoewel het waar is dat sommige schimmels goed zijn, zoals penseelschimmel bijvoorbeeld, kunnen andere schimmels infecties veroorzaken in je lichaam die erg gevaarlijk kunnen zijn.

Het is moeilijk te zeggen door welk soort schimmel je brood is aangetast, maar het is altijd beter om op veilig te spelen.

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

11-jarig meisje baart de zoon van haar broer – en de ouders wisten van niets

Racistische vrouw houdt zwarte man tegen om zijn eigen appartement te betreden – Kreeg lesje van haar leven