in

Dít is waarom we steeds minder s*ks hebben met onze partner

Vroeger moesten we nog een excuus verzinnen als we geen zin hadden in s*x. Dat is tegenwoordig niet eens meer nodig. We zitten namelijk zóveel op onze mobieltjes, dat we niet eens meer aan s*x denken als we eenmaal op bed liggen.

Probleem
Daarom staat de smartphone op nummer één qua s*xproblemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we in bed meer bezig zijn met onze mobieltjes dan met elkaar.

En dat is niet het enige, want als we dan weer eens een keer lekker samen het bed in duiken, laat twee op de tien vrouwen zich tijdens de s*x afleiden door hun smartphone. Het moet niet gekker worden!

Irritaties
Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van telecombedrijf Ben. Volgens 70 procent van de respondenten gaat telefoongebruik in bed ten koste van hun s*ksleven en dat terwijl maar liefst negen van de tien mensen zich ergert als de partner in bed op z’n telefoon kijkt. Toch durven we daar niet zo goed iets van te zeggen.

Lees ook  Groep bekogelt Daphne (20) in Bunschoten met fles, Dit is het resultaat

Voorspel
Seksuoloog Kaat Bollen geeft haar mening over deze cijfers. “Mensen weten tegenwoordig beter via social media wat een vage bekende ’s avonds gekookt heeft, dan hoe de dag van hun eigen partner was. Dat komt de emotionele intimiteit niet ten goede”, legt ze uit.

Een smartphone hoort in haar ogen dan ook niet thuis in de slaapkamer. Ook niet als wekker. “Want, voor je het weet ben je toch weer allebei posts aan het checken. Terwijl een goed voorspel al begint vanaf het moment dat jullie samen naar bed gaan.”

Stroomstoring
Dat is dan ook het moeilijke met de smartphone in de hand. Geestelijk ben je er dan niet bij. “Vroeger werden tijdens stroomstoringen opvallend veel kinderen verwekt.

Lees ook  Achter deze prachtige baby schuilt een verschrikkelijk verhaal

Toen had men wel wat beters te doen dan op een mobiel tokkelen. Nu zijn mensen vaak meer met hun telefoon bezig dan met elkaar.”

Uit ons eigen onderzoek blijkt dat 41 procent van de Nederlandse stellen te weinig tijd aan elkaar besteedt. We gaan vaak zo op in onze dagelijkse beslommeringen dat we weleens vergeten wat écht belangrijk is: focus op elkaar, aandacht voor elkaar en daar echt de tijd voor nemen.

Voor dit unieke experiment werden vier stellen gevraagd om iets te doen wat ooit heel spannend was, maar er nu meestal bij inschiet… En dat levert mooie inzichten op, zelfs bij het koppel dat al 30 jaar samen is.

Gekidnapte eenjarige peuter gered dankzij deze bouwvakker die naar zijn buikgevoel luisterde.

De bewakingscamera legde haar ware intenties vast …