in

Dit is waarom een hond op je springt als je thuiskomt

Ben je ooit in de buurt van je hond geweest en vroeg je je af wat ze denkt of voelt? Je hebt vast wel eens je hond betrapt terwijl hij iets raars deed waardoor je zijn mentale status in twijfel trok.

Zelfs de positie waarin je hond slaapt, betekent iets. Hier zijn een aantal van de meest voorkomende gedragingen van honden uitgelegd in menselijke termen.

1) Slapen op hun zijde

Een van de meest schattige dingen die je hond doet is je de grote ogen geven. Hoewel de meeste mensen smelten en deze schattigheid belonen met een traktatie, is dit de manier van je hond om te zeggen dat hij van je houdt en je vertrouwt. (Ik weet zeker dat hij de smakelijke traktatie ook zal waarderen!)

2) Buikkrul

Een hond die met zijn pootjes op zijn buik of onder hem of aan zijn zijkant slaapt, krijgt geen slaap van goede kwaliteit.

In deze positie kunnen honden de REM-slaap niet bereiken omdat hun spieren niet volledig kunnen ontspannen. Zachte, verlegen honden slapen meestal zo.

3) Buiten bewustzijn / volledig in slaap

Wanneer een hond helemaal buiten bewustzijn is, liggend op haar rug met haar ledematen over haar lichaam hangend, is er een goede kans dat ze oververhit raakt.

Dit is de beste manier voor haar om af te koelen. Als beide poten over haar borst zijn gedrapeerd, zegt ze: “Laat me met rust.” Honden hebben ook hun schoonheidsslaapje nodig!

4) Staren

Je zult merken dat zelfs onderhoudsarme honden je aandacht nodig hebben. Ook hier is intens staren niet haar manier om griezelig te zijn. Ze wil gewoon je genegenheid.

5) Met de tong uit ze mond terwijl hij je bestudeert

Als je het andere geslacht hebt betrapt om dit met je te doen, kun je de politie bellen. Wanneer een hond dit doet, is dit een teken dat ze ontspannen, blij en zacht zijn. Dit is meestal hun uitdrukking nadat ze de aandacht hebben gekregen waarnaar ze op zoek zijn!

6) Intens oogcontact

Wie wil niet de aandacht van een dierbare zijn? Als je een hond hebt en hij intens oogcontact met je maakt, is hij gericht op jou en jij alleen. Hij is erg alert op je uitingen en wat je van hem wilt.

7) Open mond met ontspannen staart maar spitse oren

Als je je hond zo ziet, betekent dit dat ze neutraal, ontspannen en veilig is in haar omgeving. Als je je afvraagt wanneer het de beste tijd om een vreemde hond te benaderen is, is dat wanneer ze deze dingen doen.

8) Rechte puntige staart en voorwaartse oren

In deze situatie is je beste vriend nieuwsgierig naar iets in zijn omgeving. Misschien hoort hij een nieuw geluid of ruikt er iets interessants. Hoe dan ook, hij is klaar om detective te spelen.

9) Losse slappe tong

Als haar tong uithangt, voelt ze zich relaxed. Dit is een teken dat er niets mis is in haar wereld en alles is O.K.

10) Tanden laten zien, oren terug en grommend

Deze is duidelijk; het doet echter nooit pijn om mensen eraan te herinneren hoe een boze, agressieve hond eruit ziet.

Als je dit tegenkomt, voelt je hond zich bedreigd en waarschuwt hij de vijand. Ga niet in deze staat naar een hond toe. Zelfs als hij boos is op iets anders, loop je het risico gebeten te worden.

11) Een opbouwende blaf

Het is speeltijd! Als je hond begint met een lage blaf en deze tegen het einde hoger wordt, kan hij zijn opwinding niet bevatten en wil hij een spelletje met je spelen!

12) Huilend

Heb je ooit gemerkt dat honden op de meest vervelende momenten huilden? Meestal als een hond een hoog geluid hoort, zoals een sirene of een treinfluit, huilen ze terug. Het is onduidelijk of dit komt doordat ze geïrriteerd zijn, of omdat het hun oren ongemakkelijk maakt.

13) Laag gegrom

Als een hond een laag gebrom maakt, is ze angstig. Een bang dier is onvoorspelbaar. Verras haar niet wanneer haar zenuwen op zijn hoogst zijn.

14) Gekke benen / dode kever

Als je hond slaapt met al zijn ledematen in de lucht (lijkt op een dode kever) is hij onderdanig en kwetsbaar.

Niet alle honden slapen zo, maar als de jouwe dat doet, is hij een relaxte, onafhankelijke pup die zich veilig voelt in zijn omgeving.

15) Superman

Als een hond languit op zijn buik ligt, is hij waarschijnlijk een energiek dier dat uiteindelijk is neergestort.

Meestal slapen de puppy’s zo, het stelt hen in staat om de speeltijd te hervatten wanneer ze wakker worden!

16) Turen of knipperen van de ogen

Dit betekent dat je huisdier aandacht wil en klaar is om quality time met je door te brengen. Als je dit gedrag opmerkt, controleer jezelf dan.

Heb je het te druk gehad om haar vandaag wat liefde te laten zien? Als dat zo is, moet je wat tijd nemen. Het is goed voor jullie beiden!

17) Gek worden als je thuiskomt

“Eindelijk, je bent hier! Ik heb je de hele dag gemist! “Als hij kon praten, zou hij dit eerder zeggen of schreeuwen. Hoe wilder ze zijn als je door de deur loopt, hoe opgewondener ze zijn om je te zien.

Haal jij alles uit het leven? 20 vragen die je jezelf kan stellen..

Samantha de Jong alweer op pad met grote liefde