in

Dit is te leuk: je kunt dus je oude Hyves-profiel terugzien

We hebben zoiets leuks ontdekt: je kunt dus je oude Hyves-profiel terugzien. Dit kan dankzij een hack die The Best Social Media deelde, en die wij weer even met jou delen.

Zo kun je jouw oude Hyves-profiel terugzien
Hoe je dat doet, is nog niet zo simpel. Omdat de Hyves-website (en jouw profiel dus ook) niet meer bestaat, dien je de Wayback Machine te gebruiken.

Deze machine archiveert alles wat ooit op het internet gestaan heeft, waaronder zo’n 9 miljoen Hyves-profielen. :dancingbanana:

Lees ook  Eerste kind met coronabesmetting overleden

Om te zien of het jouwe tussen één van die 9 miljoen opgeslagen profielen gearchiveerd is, moet je wel nog weten wat jouw gebruikersnaam was.

Weet je ‘m nog (of heb je hem ergens terug kunnen vinden)? Dan typ je jouw gebruikersnaam, met daarachter .hyves.nl in de zoekbalk.

We hebben het op de redactie uitgeprobeerd, en we hebben er écht een paar terug weten te vinden. Dat is 50% leuk, maar ook zeker 50% ongemakkelijk…

Lees ook  Chauffeur kaapt schoolbus vol kinderen en steekt voertuig in brand

Je profiel verwijderen
Dat je je profiel nog terug kunt vinden, is boven komen drijven dankzij onderzoek van VPNgids. Zij kwamen erachter dat het best lastig is om jouw oude, online gegevens definitief te verwijderen.

Wil jij toch graag die (ietwat beschamende) data van het internet laten verwijderen? Dat kan! Hier vind je een paar tips én een voorbeeldbrief die jou helpen dit voor elkaar te krijgen.

Nikkie Plessen verandert kapsel na kritiek en genegeerd advies

Maik de Boer intiem in bed – foto