in

Dit is Monty, de kat met het Downsyndroom, die de harten van mensen uit de hele wereld gestolen heeft.

Michael Bjorn en zijn vriendin, Mikala Klein, uit de omgeving van Kopenhagen in Denemarken waren op zoek naar een nieuwe kat. Dus bezochten ze het plaatselijke asiel om te zien of ze een mooi katje konden vinden. Dan ontdekken ze een kat die heel anders dan de andere katten is – en op wie ze op slag verliefd worden. Zijn naam is Monty, dus een kater en geen kat. Hij zat al heel lang in het asiel omdat niemand interesse voor hem toonde. Vermoedelijk omdat hij er een beetje anders uitziet.

“We zagen hem en waren op slag verliefd. We hadden het gevoel dat hij op ons zat te wachten toen hij ons aankeek” vertelde Michael aan een lokale krant.

Lees ook  Pitbulls niet agressief? Moet je deze video maar eens bekijken:

Na enkele dagen merkten ze dat de kater er niet alleen anders uitzag, maar ook gewoon echt anders was dan andere katers. Een van de dingen was dat hij in zijn slaap plaste.

Ze bezochten een dierenarts en die zei dat dit voor oudere katten volkomen normaal was. Maar zo oud was Monty nog niet en het kwam steeds vaker voor.

Ze vroegen zich af of het misschien territoriumgedrag kon zijn. Het stel had immers nog een andere kat in huis. Om een en ander te testen, brachten ze hun andere kat een tijdje bij vrienden onder, maar het gedrag bleef.

Lees ook  Hond in Bergen op Zoom leidt baasjes naar vier gedumpte kittens.

Na enkele weken en meerdere bezoeken aan de dierenarts konden ze eindelijk achterhalen wat er met Monty scheelde. Hij had het syndroom van Down.

Maar naast het urineren tijdens de slaap heeft dit eigenlijk bitter weinig invloed op zijn gedrag. Hij is net zo speels als andere katten.

Monty is niet alleen erg geliefd bij zijn baasjes, maar hij heeft ook een Facebookpagina met meer dan 135.000 fans!

Echt een mooi verhaal. We zijn echt blij dat Monty eindelijk een liefdevolle en eeuwige thuis heeft gevonden!

DEEL dit prachtige bericht met je vrienden op Facebook!

Het leven was hem niet gunstig gezind. Maar dat weerhoudt hem er niet van om elke dag met een glimlach op te staan.

Ze dacht dat haar man gek was toen hij zei dat hij hier wilde intrekken. Tot ze de binnenkant zag.