in

Dit is de échte naam van prinses Christina

Prinses Christina (72) is de zus van onze voormalig koningin Beatrix (81), maar veel mensen weten maar weinig over haar. Wist je bijvoorbeeld dat haar echte naam helemaal niet Christina is?

Gewoon gebleven
Christina is de jongste van 4 dochters uit het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Ze is regelmatig aanwezig bij belangrijke familiemomenten, maar verder probeert ze zoveel mogelijk buiten de spotlights te blijven. Het liefst gaat ze zo onopvallend mogelijk door het leven.

  Alberto Stegeman schokt kijkers met nieuwe aflevering Undercover in Nederland

Zorgenkindje
Haar koninklijke leven beviel haar vroeger al niet helemaal. Met haar status als prinses heeft ze lange tijd geworsteld. Christina bleek al snel na de geboorte een ernstige oogafwijking te hebben, waardoor ze als ‘zorgenkindje’ opgroeit.

Te zoet
Na de middelbare school trekt Christina bij een bevriende familie in Amersfoort in. In 1963 besluit ze dan om haar echte voornaam, Marijke, in te ruilen voor haar tweede voornaam. Vanaf dat moment wordt dat haar roepnaam. De reden? Ze vindt Marijke ‘te zoet en kinderachtig’ klinken.

  Moordenaar die vrouw dwong om menselijke uitwerpselen te drinken, smeekt om niet geëxecuteerd te worden.

Botkanker
De muzikale prinses Christina heeft 3 kinderen: Bernardo (1977), Nicolás (1979) en Juliana (1981). In het najaar van 2017 bleek Christina botkanker te hebben. Ze is vrijdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden op Paleis Noordeinde in Den Haag, meldt de RVD vrijdagochtend.

Rouwende ouders vinden doodskist van baby vol met afval nadat ziekenhuis zijn lichaam kwijtraakt.

Hij heeft het eindelijk voor elkaar! Dit is de nieuwe vriendin van Mark Rutte: