in

Dit 13-jarige meisje is overleden. Ze redde na haar dood nog tal van levens

Een meisje van 13 jaar, die onverwacht overleed aan een hersenaneurysma, heeft liefst 8 levens gered. Ze deed dat door haar organen te doneren.

Nooit eerder werden acht levens gered door de organen van één persoons. Het gaat om een wereldrecord.

Jemima Layzell was een mooi, lief en onbezorgd meisje. Een paar weken voor ze plots ineenstortte, in 2012, was er een gesprek over het doneren van de organen. Dat gesprek kwam er na een auto-ongeluk van iemand in de familie.

Lees ook  Omgebrachte Naomi wilde vader kind bekendmaken: ‘Hij wil mij vermoorden omdat z’n vrouw ’t niet mag weten’

“Jemima had nog nooit van orgaandonatie gehoord. Ze vond het een beetje vreemd, maar ze begreep wel het belang ervan”, vertelt mama Sophy. Na haar dood namen de ouders de moeilijke beslissing om de organen van Jemima af te staan om andere mensen te kunnen helpen. Van de acht ontvangers waren er vijf kinderen, verspreid over heel Engeland.

Lees ook  Nederlandse school voert alcoholtest in voor dronken leerlingen. Een goed initiatief?

Tijdens de voorbereidingen van de 38ste verjaardag van haar moeder stortte Jemima in elkaar. Vier dagen later overleed ze in het ziekenhuis. Een hersenenaneurysma komt maar zelden voor bij een kind. Het is een uitstulping op één van de bloedvaten van de hersenen. Wanneer het uitbarst kan het een bloeding in de hersenen veroorzaken. Het kan leiden tot de dood of tot blijvende schade.

Vijf dagen voor de geboorte van hun kindje doet Samson plots dit

Dit meisje overleeft gruwelijke aanval van haar eigen moeder niet. En het kon vermeden worden