in

“Dikste kind ter wereld” valt op negen maanden tijd 90 kg af.

Tot voor korte tijd was de 15-jarige Dayana Camacho uit Sinaloa, Mexico, extreem zwaarlijvig. Ze lette niet op haar voeding en bracht de hele dag zittend door. Toen ze bijna 200 kg woog, kreeg ze de weinig benijdenswaardige titel van “dikste kind ter wereld.”

De overmatige consumptie van fastfood en zoetigheden, in combinatie met weinig beweging, had verregaande gevolgen op de gezondheid van het meisje. Door het enorme gewicht begon ze aan slaapapneu te lijden, waarbij er tijdens de slaap niet voldoende lucht in de longen terechtkomt. Haar moeder Ramona Carrillo moest voortdurend controleren of alles wel oké met haar was.

Toen haar dochter niet meer in staat was om een normaal leven te leiden, besloot Ramona om hulp te zoeken. De bezorgde moeder belde een lokaal radiostation op en zo ging de bal aan het rollen.

Lees ook  Man noemt boa een 'k*nkerwijf' omdat ze zegt dat hij afstand moet houden

Moeder en dochter werden gecontacteerd door artsen die Dayana leerden om haar slechte gewoontes achterwege te laten en opnieuw gezond te beginnen leven. Als ondersteunende maatregel werd de maag van het kind drastisch verkleind. Het gevolg was dat ze zich sneller verzadigd voelde en minder begon te eten.

In het begin was het niet gemakkelijk voor Dayana om haar geliefde fastfood op te geven. Maar dankzij de doorgedreven therapie herviel ze niet in oude gewoontes. Dayana bleef vastberaden en na 9 maanden was ze bijna 90 kg afgevallen.

Maar Dayana heeft haar droomdoel nog niet bereikt. Ze zou ooit graag minder dan 70 kg wegen. Ze weet dat het niet eenvoudig zal zijn, maar opgeven staat niet in haar woordenboek. “Nu is ze eindelijk een normale meid die kan wandelen en zelfs rennen. Binnenkort zal ze weer naar school kunnen gaan. Ze wordt niet langer gepest en heeft vrienden gemaakt”, vertelde de dokter.

Lees ook  Hij onderging meer dan 100 operaties en verdriedubbelde de omvang van zijn achterwerk. Dit is de gestoorde rekening.

Dayana voelt zich als herboren. Ze is vooral blij dat ze weer lichte kleding kan dragen. Hoewel de laatste kilootjes het moeilijkst zijn, weet ze zeker dat ze in haar doel zal slagen.

Helaas is obesitas bij kinderen vandaag de dag een wijdverspreid probleem, zeker in Mexico. Het is vooral belangrijk dat ouders het goede voorbeeld zouden geven. Misschien kan het verhaal van Dayan dienen om andere ouders te waarschuwen om meer aandacht te besteden aan de gezondheid van hun kinderen.

Mama hoort gekreun uit babyfoon komen – en is doodsbang om te ontdekken dat baby niet alleen is.

Baby voor dood achtergelaten in rioolput: “Lag vlak bij een kolonie rode mieren”