in

Dierentuin kan zich niet veroorloven leeuwen te voeden – nu vechten ze voor hun levens

Helaas zijn er veel te veel dieren die niet goed worden behandeld, of in het ergste geval worden mishandeld of verwaarloosd.

Een onderdeel hiervan is hoe duizenden dieren slecht worden behandeld in sommige dierenparken en dierentuinen. Niet overal op de wereld staat dierenwelzijn op de eerste plaats.

Hiermee werd Osman Salih geconfronteerd, toen hij het Al-Qureshi park in de hoofdstad van Soedan, Khartoem. Het bezoek aan de dierentuin was onvergetelijk, maar niet op een positieve manier.

Toen hij in de dierentuin aankwam, zag hij al gauw iets afschuwelijks. Een aantal ondervoede leeuwen zat in een kooi opgesloten, te vechten voor hun leven.

Lees ook  Harteloze tiener bezorgt puppy 3 gebroken pootjes, 11 breuken en gedwongen euthanasie

Ze waren vel over been en hadden geen beschikking tot medicijnen. De foto’s van de leeuwen zijn echt verschrikkelijk om te zien. Geen enkel dier zou zoiets verschrikkelijks mee moeten maken.

De vreselijke scène deed hem een campagne op sociale media te lanceren om deze arme dieren te bevrijden.

“Na het zien van de hevige branden in Australië die onlangs zoveel prachtige dieren hebben gedood, en vervolgens deze dieren opgesloten en zo slecht behandeld te zien, begon mijn hart te bloeden, vertelde hij aan The Mirror.

Essamelddine Hajjar, een manager bij de dierentuin, vertelde dat medewerkers geld uit hun eigen portemonnee gaven om de dieren te voeden.

Lees ook  Een pasgeborene stierf tijdens de 5e nacht in de armen van zijn ouders. Maar wat het voor die tijd mee moest maken, was verschrikkelijk

Volgens de dierenarts ter plaatse wegen de dieren minder dan twee derde dan wat ze zouden moeten wegen.

Met behulp van de kracht van sociale media zijn nu een aantal donaties ingezameld en zijn de leeuwen in het park geholpen.

Osman kondigt echter aan dat één leeuw niet kon worden gered en stierf als gevolg van uitdroging.

Wat een vreselijke foto’s! Geen enkel dier zou zoiets moeten ondergaan! We hebben als mens de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor deze magnifieke dieren, niet zo’n barbaarse behandeling.

Deze crimineel (24) deed valse moordbekentenis voor 1,5 miljoen euro, nu is hij wéér opgepakt

Gezin heeft nieuwe baby en dit gebeurde toen ze baby’tje aan hun 2 katten voorstelde.