in

Dierenbeul die kat Sprotje in oven stopte, daagt niet op in rechtbank

De man die in Kortrijk de poes ‘Sprotje’ een kwartier lang in de oven van 220 graden stopte, riskeert op de rechtbank van Ieper bij verstek een celstraf van 6 maanden, een geldboete van 16.000 euro en een verbod nog dieren te houden.

A.P. moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor een geval van uitzonderlijke dierenmishandeling. De man stopte begin juni 2018 na een avondje stappen in Kortrijk de poes Sprotje in een oven van 200 graden. Na een kwartier werd het dier met zware verwondingen uit zijn benaderde situatie gehaald.

  Na eikenprocessierups alweer een nieuwe insectenplaag op komst

Pas na een week werd het diertje naar de dierenarts gebracht. De dierenbeul riskeert een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 16.000 euro voor de zware dierenmishandeling.

Dierenrechtenorganisatie GAIA stelde zich burgerlijke partij in de zaak. “Zo’n psychopaat moet uit de buurt van gelijk welk dier gehouden worden. De beklaagde heeft geen greintje schuldbesef, dat blijkt uit het dossier. Onze samenleving mag dergelijke wreedheden niet tolereren”, aldus Michel Vandenbosch. Vonnis op 14 oktober.

  Iemand hield hond 10 jaar lang vastgeketend – maar zie nu hoe deze dierenredder hem bevrijdt

Max (13) vindt autowrak in meer en forceert doorbraak in verdwijningszaak uit 1992

Familiedrama man doodt vrouw, schoonbroer en schoonmoeder