in

Dierenbeul breekt kaak van kat met harde klap omdat ze hem gebeten had.

Een schoft die zijn kat een gebroken kaak sloeg nadat ze hem gebeten had, hoeft niet naar de gevangenis. Zijn advocaat omschreef hem als een ‘dierenliefhebber’.

Joe Purvis (25) bekende dat hij zijn Maine Coon kat Indico met de achterkant van zijn hand geslagen had, maar ontkende dat hij de bovenkant van haar hoofd verbrand had. De dierenartsen ontdekten dat de 12 weken oude kitten drie breuken had in haar schedel en een open wond op de bovenkant van haar hoofdje.

Lees ook  Nieuwe soort spin ontdekt die vlees met één beet kan doen rotten

Nadat hij haar voor 60 euro op Facebook gekocht had, was de kat ook een pootje verloren.

Toen de Britse student op 22 maart voor de rechtbank moest verschijnen, bekende Purvis dat hij het katje onnodig had doen lijden.

Maar de jongeman beweerde dat de wonde op het hoofdje van het dier veroorzaakt werd door een slag van de waterkraan toen hij haar in de gootsteen probeerde te wassen.

Het dier werd overgedragen aan de dierenbescherming en woont nu in een nieuwe thuis.

Lees ook  10 jaar lang moest de uitgehongerde pony op dit moment wachten. Hoe zijn poten eruit zien, is nauwelijks voor te stellen

Purvis werd veroordeeld tot een celstraf van 14 weken met uitstel voor 12 maanden. Hij mag 10 jaar lang geen dieren meer houden.

Aan de dierenartsen had hij eerder verklaard dat hij de ‘veeleisende’ kat niet aankon en dat ze zijn eerste en laatste huisdier zou zijn.

Zijn advocaat verklaarde: “Hij is een dierenliefhebber. Hij accepteert dat wat hij die avond deed niet goed was en dat hij de tijd zou willen terugdraaien.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Kind schiet pasgeboren baby dood in eigen huis.

Bewezen: Intelligente mensen hebben vaker vlekken op hun kleren