in

Dierenartsen waarschuwen voor een hondenmoordenaar die steeds vaker toeslaat en zich schuil houdt in onze achtertuin

Als je een hondenbezitter bent en een tuin hebt, is de kans groot dat je hond veel tijd buiten doorbrengt, en wanneer het weer niet meewerkt en een lange wandeling er niet in zit, is het fijn om je hond toch even naar buiten te kunnen laten.

Maar wees je wel bewust van een nieuwe waarschuwing van dierenartsen over een ‘hondenmoordenaar’ die steeds vaker toeslaat en misschien wel in jouw tuin verborgen zit. Het gaat om vossenstaart (zie onderstaande video).

Vossenstaart, een grasachtig onkruid, kan flinke schade toebrengen aan de huid, ogen, neus, voeten en maag van een hond. Het meest gevaarlijke deel zijn de haren.

WebMD meldt er het volgende over:

Vossenstaart kan riskant zijn voor uw hond. De getande knoppen, kunnen overal bij uw hond of kat indringen, van de neus tot tussen de tenen en in de oren, ogen en bek. Deze koppen kunnen zichzelf zelfs in de huid ingraven.

Lees ook  De hondenoppasser filmde dit, terwijl de eigenaren op vakantie waren. Toen ze de video zagen konden ze het niet geloven…

Deze kleine zaadknoppen worden niet afgebroken door het lichaam van de hond. Zodra ze eenmaal vastzitten, kunnen ze een ernstige infectie veroorzaken. Ze laten bovendien ook niet zelf weer los, zoals een splinter dat in sommige gevallen wel doet en zelf een weg weet te vinden uit de hand of voet van een persoon. Sterker zelfs, de zaadknop kan zich steeds dieper in het lichaam van een hond ingraven. De situatie kan zo ernstig worden dat het tot de dood kan leiden indien de hond niet behandeld wordt.

De zaadknoppen zijn verder moeilijk te vinden – zeker als je hond lang en/of dik haar heeft. De beste manier om te voorkomen dat je hond met vastzittende zaadknoppen te maken krijgt, is dus om je tuin volledig vrij van vossenstaart te maken.

Lees ook  Koppel adopteert puppy van asiel, komen thuis en beseffen hun grote fout

Uit dit rapport blijkt het volgende:

In de lente zijn er veel harige zaadknoppen te zien die lijken op een fijnere versie van tarwe of gerst. Maar op het moment dat deze planten in de zomer opdrogen, beginnen de zaadknoppen los te raken, en vormt elke stekelvormige zaadknop een gevaar voor honden die in de buurt komen.

Let dus goed op vossenstaart wanneer je je hond uitlaat of naar het park gaat. Vossenstaart kan vrijwel overal aangetroffen worden, ook langs trottoirs en wegen, in velden, en rond palen zoals lantaarnpalen, palen van brievenbussen, en zelfs brandkranen.

Als je wilt weten op welk gedrag je moet letten en meer manieren wilt ontdekken waarop je kunt voorkomen dat vossenstaart een ernstig probleem vormt, kun je WebMD bezoeken en door deze lijst bladeren.

Bekijk ook onderstaande video voor meer informatie!

Oude man vraagt zijn vrouw of ze hem altijd trouw is geweest – haar antwoord laat hem in shock achter.

Adolf Hitler wilde niet dat deze 29 foto´s ooit het daglicht zouden zien, door Joodse fotograaf begraven