in

Dief jat volle collectebussen met geld voor zieke kinderen en voedselbank Waalwijk

In een kringloopwinkel aan de Grotestraat in Waalwijk zijn vrijdagnacht niet alleen een kassa, maar ook drie volle collectebussen gestolen. Een van de drie collectebussen was bedoeld voor zieke kinderen. “Dat de kassa is gestolen, is al erg genoeg. Maar een collectebus voor zieke kinderen stelen, snap ik echt niet”, laat Morena, vrijwilliger van de winkel weten aan Omroep Brabant.

De kringloopwinkel heeft drie collectebussen waar men het hele jaar door geld kan doneren. Met Kerst worden deze bussen dan aan het goede doel gegeven. Een van de bussen stond er voor zieke kinderen, de andere twee voor de voedselbank.

Lees ook  Mama en baby sterven in de auto, terwijl papa de autoruit krabt.

Collectebussen in afgesloten kluisje
“Bijna iedereen gooit er wel wat in. Ik vraag het ook altijd aan iedere klant en dan uiteindelijk krijg je dit. Ik vind het echt een stap te ver”, vertelt Morena. De kassa en de collectebussen lagen in een afgesloten kluisje. Volgens Morena zijn er verder geen spullen uit de winkel gestolen.

Lees ook  Het is doodstil in de kraamkamer. Artsen moeten diep ademhalen als ze de baby zien..

“Ik snap eigenlijk niet dat ze inbreken in een kringloopwinkel. Ik bedoel, het is geen goudmijn. Het lijkt alsof ze wisten waar ze moesten zijn”, vervolgt Morena. Toch gaan de vrijwilligers niet bij de pakken neer zitten. “We willen hoe dan ook wat voor de goede doelen doen”, besluit Morena.

Hond opgehangen aan sleepkabel moederziel alleen achtergelaten aan boom in Horn

Vrouw heeft elke dag 100 pijnlijke orgasmes en smeekt om hulp