in

Deze vrouw deed een schokkende ontdekking over haar ouders: “Ik kan niet beschrijven hoezeer ik hen haat”

Donna had een gelukkige jeugd gekend bij twee ouders die van haar hielden en voor haar zorgden. Over die zorgeloze jeugd werd echter een donkere schaduw geworpen door een geheim dat haar ouders al die jaren voor haar verzwegen hadden. “Mijn kindertijd was gebaseerd op een leugen. Ik haat hen.”

Als ze het verhaal vertelt, barst ze opnieuw in tranen uit. Toch vond de 32-jarige Donna het belangrijk om haar verhaal te doen. Alles begon in 2014 toen een vervreemde tante opnieuw contact met haar zocht. Donna’s zoon was net ontslagen uit het ziekenhuis na een periode van gezondheidsproblemen toen ze het bericht kreeg van haar tante dat haar hele leven op z’n kop zou zetten.

– “Ja, ze zijn broer en zus” –

Het was de bevestiging van een eerder bericht van de vrouw, die alle banden met de ouders van Donna had verbroken, waarin ze zei dat de geruchten rond Donna’s ouders op waarheid gebaseerd waren. “Ik heb toen gedacht dat het iemand was die wilde stoken, omdat zoiets zeker niet zou kunnen gebeuren”, vertelt Donna over het bericht.

Nadat haar tante het nieuws bevestigd had, wist Donna meteen wat haar te doen stond. “Ik sprak erover met mijn partner en besloot te wachten tot na Kerstmis, om een zo normaal mogelijke dag te kunnen hebben terwijl ik meer informatie verzamelde.”

Lees ook  Aleksey (20) wil zijn vriendin bewijzen hoeveel hij van haar houdt en vermoordt ex-vriendin

“Ik zou het opnieuw doen”

Eind 2014 ging Donna uiteindelijk naar de politie, waar ze klacht neerlegde tegen haar ouders voor inc*st. Het werd het begin van een onderzoek dat twee jaar zou duren en waardoor het paar uiteindelijk schuldig zou pleiten. Ze kregen beiden een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat de man die Donna als haar vader beschouwde, niet haar echte vader is. Een DNA-test wees uit dat haar moeder een affaire had gehad met een niet nader genoemde andere man. De drie jongere kinderen in het gezin zijn wel verwant aan beide ouders.

“Het was verschrikkelijk en een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen”, vertelt Donna, die weigert de twee nog haar ouders te noemen. “Maar ik zou het toch opnieuw doen.”

“Ik heb zoveel herinneringen aan een familie, maar die heb ik niet meer. Dit heeft alles vertroebeld, ik kan het niet door de vingers zien. Tot je in die situatie zit, kan je niet begrijpen hoe het is. Hoe twee mensen erin geslaagd zijn mensen te manipuleren en te bedriegen, hoe kan je dat iemand aandoen?”

“We wilden het hen vertellen”

De moeder van Donna wordt niet genoemd, omdat de drie jongere kinderen op die manier nog beschermd kunnen worden. De man die ze ooit haar vader noemde, Robin, sprak wel over de relatie. Blijkt dat hij verliefd werd op de vrouw zonder te weten dat ze verwant waren.

Lees ook  Man ‘snuift’ dagelijks zijn eigen urine. De reden hiervoor is te bizar voor woorden..

Robin en zijn (intussen ex-) vrouw waren halfbroer en halfzus, maar Robin had geen contact meer met de moeder die de twee deelden. Toen ze elkaar ontmoetten in een café, werden ze verliefd. “Hoe kan je nu niet verliefd worden op iemand. Als je iemand ontmoet en het klikt, dan val je op een zeker moment voor hen.”

En dat is exact wat er gebeurde tussen de twee. Het was pas toen de twee al bijna een jaar samen waren dat een tante van hen vertelde dat ze broer en zus waren. “Ik voelde me alsof iemand me neergestoken had. Ik kon het echt niet geloven.”

De twee overwogen nog uit elkaar te gaan,maar toen de moeder van Donna zwanger bleek te zijn, besloten ze toch samen te blijven. In 1994 liep hun relatie op de klippen, maar hij bleef helpen om hun zoon Steven, die zware epilepsie heeft, op te voeden.

Hij zei dat zijn ex en hij overwogen hadden het de kinderen te vertellen, maar nooit de stap hadden durven zetten. Hij hoopt dat hij het op een dag nog goed kan maken.

Deze visser ziet een katje naar zijn boot toe zwemmen. Maar wacht tot je ziet wat er zich in het water achter hem bevindt.

Hoe vaak doe jij het per week? Deze dames van het festival Woo-hah lijken net konijntjes!