in

Deze tekenen laten zien dat je kat zielsveel van je houdt!

Al duizenden jaren heeft de mens katten gehouden als huisdier. Oorspronkelijk voor het vangen van ratten en muizen. Ook werd de kat als heilig dier vereerd.

In de laatste paar eeuwen is de kat steeds meer een gezelschapsdier geworden. Ongetwijfeld zijn er veel redenen voor dat de kat zo populair is. Volgens veel kattenliefhebbers dankt de kat zijn populariteit aan de persoonlijkheid en fraaie uiterlijk.

Zeker is dat katten heel leuk gezelschap zijn en liefde en trouw bieden, terwijl ze daarbij toch een onafhankelijke levenswijze behouden. Katten laten in tegenstelling tot honden weinig emotie zien waardoor het lastig kan zijn om ze te begrijpen. Daarom is enige kennis vereist om het gedrag van katten te begrijpen. Daarom laten we hieronder een aantal signalen zien waarmee je kat aangeeft dat hij echt zielsveel van je houdt.

Kleine liefdevolle beten in je vinger of zelfs neus

Bijt jouw kat je wel eens voorzichtig in je vinger of misschien zelfs je neus? Deze zogenaamde ”liefdesbeten” zijn een vorm van communicatie van je kat. Katten hebben de neiging om zachtjes te bijten wanneer ze enthousiast of gestimuleerd zijn. Maar er is ook nog een andere reden. Katten zouden namelijk ook bijten wanneer ze het gevoel hebben dat ze een band met je ontwikkelen.

Lees ook  2 herten verstoppen zich in jagershutje in de bossen – de reden erachter raakt iedereen

Je kat achtervolgt je overal waar jij gaat
Als je kat jou overal volgt waar jij heen gaat en rond je benen wandelt, is dat een signaal dat hij echt van je houdt. Dit gedrag laat zien dat je kat geïnteresseerd in je is en wil zijn waar jij ook bent.

Spinnen

Spinnen is het meest bekende en duidelijke signaal waarmee een kat laat zien dat hij van je houdt en zich op zijn gemak voelt. Meestal spinnen katten wanneer ze relaxed of gelukkig zijn. Als je kat vaak naast je ligt en heerlijk van zich afspint, kan je er zeker van zijn dat hij van je houdt en zich heerlijk op zijn gemakje voelt.

Kneden
Een ander bekend teken van katten hun liefde aan hun baasjes is het zogenaamde fenomeen “kneden”, wanneer hun pootjes links en rechts op en neer gaan. Het is een bijzonder en mooi teken dat hij zich volledig op zijn gemak voelt en zich veilig voelt, net als vroeger bij zijn mama.

Lees ook  De olifant werd vermoord voor zijn slagtanden..

Cadeautjes

Als je kat je in het vervolg een vogeltje komt brengen, moet je hem hiervoor niet straffen. Dit is een cadeautje van je kat en ze zien je als familie. Je kat wil zichzelf hiermee bewijzen. Hij is een jagertje waar je trots op kunt zijn.

Kopjes
Het alom bekende ‘kopjes geven’ betekent inderdaad dat je kat van je houdt. Hij geeft daarmee namelijk zijn geur aan jou en dat betekent dat jij ‘zijn mens’ bent. Dit kunnen ze ook doen door hun pootjes over je gezicht te wrijven alsof ze je ‘aaien’.

Hoe laat jouw kat zien dat hij onvoorwaardelijk van je houdt? Deel het met ons in de reacties van dit artikel!

Dit is waarom mensen bij wie de planten altijd doodgaan het allerleukst zijn!

Sabine (49) ontdekte dat ze kanker had dankzij haar paard: “Ze heeft mijn leven gered”