in

Deze tatoeage duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Dit is wat het betekent als je er 1 ziet

We hebben al heel wat originele tattoos de revue zien passeren. Maar een van de nieuwste trends op het gebied van tattoos is een rood strikje. Het ontwerp, wat gelinkt wordt aan de ware liefde, is het resultaat van een heel oude en tijdloze legende. Dit is waar het vandaan komt …

De rode strikjes verschijnen op vingers, enkels en vuisten. En daar bestaat een goede reden voor.

In de Chinese folklore wordt er verteld over Yue Lao, gekend als de man onder de maan. Hij is de god van de liefde en het huwelijk. Een van de populairste verhalen over Yue gaat over een jonge vrijgezel genaamd Wei Gu uit de Tang Dynastie.

“Wei Gu zou in een ander dorp een vriend gaan bezoeken. De volgende dag stond hij op en ging op weg. Hij kwam langs een oude man die op een zak lag en het magische boek genaamd ‘Boek van Huwelijken’ aan het lezen was. Het bevat een overzicht van alle huwelijken op Aarde.

Lees ook  Wat een bijzondere naam! Kim Feenstra bevallen van een zoon

De oude man zei Wei dat er rode strikjes in zijn tas zaten. Deze strikjes waren onzichtbaar verbonden aan elke man en vrouw omdat twee partners van bij de geboorte voor elkaar voorbestemd zijn. Wat er ook gebeurde, het was een eeuwige unie.

Wei was nieuwsgierig. Hij wilde weten wie zijn toekomstige vrouw zou zijn. De oude man wees naar een lelijke, blinde vrouw en zei dat haar driejarige dochter op een dag zijn vrouw zou zijn. Wei hoestte even. Een rijke man als hij zou nooit met iemand van arme afkomst trouwen. Dus vroeg Wei om het meisje te laten vermoorden.

Lees ook  Zangeres Rita Ora was even “vergeten” dat ze geen bikini topje aanhad…

Jaren later was Wei getrouwd met een prachtige jonge vrouw. Dan op haar trouwnacht onthulde ze een litteken van toen ze als kind bijna gedood werd. Toen hij besefte dat de oude man indertijd gelijk had, wist hij dat hij eigenlijk een ontmoeting had gehad met Yue Lao zelf, de god van de liefde en het huwelijk.”

Vandaag is het rode strikje dus een romantisch symbool om te laten zien dat je de ware liefde hebt gevonden.

Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over deze legende en DEEL dit bericht met iedereen die je liefhebt!

Deze 7-jarige jongen slaat zijn vader, maar die reageert niet. De reden daarvoor is hartverscheurend.

Ze vonden een eenzame pup in een steegje. Het beestje huilde van de pijn en smeekte om hulp. En toen…