in

Deze Russen laten de hond 1 jaar alleen. Als de deur van de woning open gaat, walmt de stank van dieren de mensen tegemoet

Als Russische dierenbeschermers een woning in de Russische stad Novosibirsk betreden, staat hen een vreselijke aanblik te wachten. De lucht is gevuld met de bijtende stank van uitwerpselen. Dan ontdekken ze een niet te herkennen hoopje ellende dat zich slepend voortbeweegt. Wat in godsnaam is dit?

Wat er op het eerste zicht uitziet als een monster uit een horrorfilm, is in werkelijkheid een bobtail hond. Ongeveer een jaar geleden overleed de eigenaar van het dier, de 77-jarige Gore Zhdanov. Maar in plaats van een nieuwe thuis voor de hond te zoeken, sloten de erfgenamen hem alleen in de woning op.

Het dier kreeg van tijd tot tijd alleen het hoognodige. Hij kreeg een beetje voeding en water en kon op het balkon om zijn behoefte te doen. En daarmee eindigde meteen de “toewijding” van de erfgenamen, die verder bekvechten over de verdeling van de bezittingen van de overledene.

Lees ook  Chef-kok sterft nadat cobra hem aanviel, 20 minuten nadat z’n hoofd er werd afgesneden.

Toen ze eindelijk beslisten om de woning te verkopen, moesten ze noodgedwongen wel de dierenbescherming bellen om de hond te laten ophalen. De erfgenamen riepen het excuus in dat de hond het huis moest beschermen tegen inbrekers.

De hond kan zich onder de last van zijn vacht nog nauwelijks bewegen. Helemaal onder de kots en de urine, verspreidt hij een vreselijke stank. De redders hebben meer dan drie uur nodig om hem te wassen en te scheren.

Lees ook  Dierenbeul maait opzettelijk 20-tal kangoeroes van de baan.

Daaronder komen abcessen en wonden tevoorschijn, die de ernst van zijn situatie pas helemaal duidelijk maken. De dierenartsen vullen wel vier zakken met vacht – ongeveer 100 liter. Omdat de erfgenamen zijn naam zelfs niet kenden, doopten de redders het arme dier Cocos.

Cocos heeft ondertussen een nieuwe thuis gevonden. Zijn baasje Elena Rivvo heeft een speciaal dieetplan samengesteld om Cocos terug op krachten te brengen. We kunnen alleen maar hopen dat deze erfgenamen nog een straf wegens dierenmishandeling te wachten staat.

DEEL deze metamorfose met je vrienden op Facebook!

Wonderbaby wordt geboren met een hoofd van volwassen afmeting. Men verwachtte dat ze zou sterven, maar 4 jaar later lacht ze nog steeds.

Meteen toen haar ouders haar tekening zagen, belden ze met de politie. Aanwijzingen voor de ergste nachtmerrie voor ouders