in

Deze meisjes werden geadopteerd door een Canadees koppel. 14 jaar later ontdekken ze in enkele oude documenten iets schokkends.

Tijdens de jaren ’90 beleefde Roemenië een grote crisis onder het regime van Nicolae Ceausescu. Een van zijn vele maatregelen was een verbod op anticonceptiemiddelen en abortus. Het duurde niet lang voor de meeste gezinnen van slechts enkele kinderen, naar gezinnen met 6, 10 of meerdere kinderen evolueerden. Tegelijk waren heel wat families niet in staat om voor zoveel kinderen te zorgen.

Een gezin uit de stad Arad had al acht kinderen en kon de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Met pijn in het hart beslisten ze om hun twee kleinste dochters, Rodica en Gianina, af te staan, toen Rodica amper 3 maanden en Gianina 1 jaar oud was. De zusjes werden gescheiden en naar verschillende weeshuizen gestuurd. Normaal zou het lot hen nooit weer samenbrengen.

In het jaar 1997 wilden Ron en Natalie Trecroce, een stel uit Canada, een kind in het buitenland adopteren. Ze reisden naar Roemenië, waar ze Rodica leerden kennen, en wisten dat ze voor hen voorbestemd was. Het kleintje was ondervoed en had een acuut gebrek aan vitamine D. Maar toen ze de adoptie administratief aan het regelen waren, vernamen ze van de directie iets wat ze nooit verwacht hadden: Rodica had een ouder zusje.

Lees ook  Man (35) de cel in voor versturen kinderp*rno naar scouts

Ron en Natalie waren in shock. Ze hadden er misschien wel aan gedacht om tweelingen te adopteren, maar aan zussen hadden ze niet gedacht. Ze waren bang dat de zus te oud zou zijn en niet met hen wilde meegaan. Nadat ze alle nodige documenten hadden ingevuld, keerden ze na veel overleg naar huis met twee meisjes! Bovendien veranderden ze hun namen in Danielle en Sophie.

Danielle en Sophie groeiden gelukkig op in hun nieuwe familie. Aanvankelijk was dit best moeilijk omdat ze geen Engels konden, maar later zou alles op rolletjes lopen. “Vanaf het ogenblik dat we van het vliegtuig stapten, was het fantastisch … we zouden het zo opnieuw doen”, zegt een trotse papa.

Lees ook  België in shock na groepsverkr*chting van 13-jarig meisje.

Toen ze 14 jaar oud was ontdekte Sophie, de oudste dochter, enkele documenten die over haar handelden. Toen ze haar adoptieverhaal las, besefte ze dat ze misschien voorgoed in een weeshuis had kunnen wonden, moest het niet van het grote hart van haar adoptieouders hebben afgehangen. Omdat ze zo ontroerd was door deze ontdekking besloot ze enkele jaren later om een minidocumentaire over haar verhaal te maken.

En wat denken de ouders zovele jaren later? “Dit is het beste wat ons ooit overkomen is. Zonder twijfel, het allerbeste”, zegt Natalie. En dat vinden ook wij! Dit koppel bewijst dat je niet noodzakelijk biologische ouders moet zijn om een gelukkig huishouden vol liefde te vormen. Ongelofelijk, toch?

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

De 27-jarige legt haar dode baby elke dag in het 8 graden koude bedje. Nu wil ze dit ook voor andere ouders mogelijk maken.

Op haar 20 plande ze haar begrafenis tot in de kleinste details. Enkele dagen later kan men bij het zien van haar dood lichaam niet anders dan ontroerd zijn.