in

Deze hond sleurt zijn vader naar het water. Wat hij daar aantreft, doet hem instorten

De tweejarige Alexander Kenney uit het Australische Coffs Harbour heeft een wel heel bijzondere beschermengel. Maar dan eentje op vier poten!

 De hele familie is bij vrienden op bezoek als de kleine ongemerkt in het water sukkelt. De tweejarige verliest het bewustzijn en drijft met zijn gezicht naar onder. Zijn geliefde Staffordshire Leala springt achter hem aan en probeert hem uit het water te trekken. Als dat niet lukt, snelt ze naar de familie en probeert wanhopig aan de broekspijpen van vader David te trekken.

Lees ook  Vrachtwagenchauffeur krijgt betonklinker door voorruit

Ze trekt de vader naar het water, waar zijn zoon levenloos op het water drijft. 27 minuten lang probeert hij zijn zoon te reanimeren tot de ambulanciers aankomen en hem per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis overbrengen. Daar houden ze Alexander in een kunstmatige coma. De moeder herinnert zich: “De dokters zeiden ons dat we onze zoon wellicht niet snel mee naar huis zouden kunnen nemen en dat het risico groot was dat hij blijvende hersenschade had opgelopen. Als ouder kan je je gewoon niets ergers inbeelden.”

Lees ook  Famke Louise en Diederik Gommers gaan samen weer naar Jinek

Maar 48 uur later verbluft het kleintje iedereen want de jongen begint weer zelfstandig te ademen en wordt wakker uit zijn kunstmatige coma! De dokters kunnen niet geloven hoe snel de jongen zich herstelde. “Het is een echt wonder dat hij er zonder blijvende hersenschade vanaf is gekomen” voegt de moeder er nog aan toe.

Ondertussen is Alexander terug thuis en helemaal hersteld. “Zonder Leala was Alexander vandaag niet meer bij ons!” aldus de moeder.

Vrouw kan niet beslissen welke hond het het meest verdient gered te worden, dus koopt ze het complete asiel

Daarom zitten honden graag op je voeten. Dat wist ik niet!